ANKARA () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, 27 Mart tarihinde ortaya çıkan Suriye gizli toplantısının ses kayıtlarının yayınlanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Loğoğlu şöyle dedi:
"Ortaya çıkan ses kayıtları göstermiştir ki, Türkiye'yi yöneten çapsız ve beceriksiz siyasi yöneticilerin adalet, uluslararası hukuk, barış ve güvenlik gibi kavramlarla hiç bir ilişkileri kalmamıştır. Suriye'den ülkemize bir tehdit olmadığı halde, uluslararası hukuku hiçe sayarak ve onun çevresinden dolaşarak ülkemizi savaşa sürükleme gayretleri, aynı zamanda AKP hükümetinin terörle işbirliği halinde olduğunu da göstermiştir. Erdoğan ve hükümeti ahlaken, hukuken ve her açıdan iflas etmiş bir hükümettir. Türk halkı Erdoğan'ın bu sorumsuzluk ve vicdansızlığının hesabını bir gün mutlaka soracaktır."  
'SES KAYDININ YAYILMASI İKİ AÇIDAN SKANDALDIR'
"Türkiye'yi savaşa sürüklemek vatana ihanettir" diyerek hükümeti sert bir dille eleştiren Loğoğlu şöyle devam etti:
"İstihbarat, dış politika ve güvenlik konularında devletin tepe noktalarında bulunan dört yetkilinin, Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmesi hususunda 13 Mart 2014 tarihinde yaptıkları konuşma kaydedilmiş ve 27 Mart 2014 tarihinde internet aracılığıyla yayılmıştır. İstihbarat, dış politika ve güvenliğimizin kimlere emanet olduğunu da ifşa eden bu ses kaydının yayılması iki açıdan skandaldır. Birincisi, ulusal güvenliğimizi yakından ilgilendiren hassas konulara ilişkin toplantıların kaydedildiği ve sızdırıldığı anlaşılmıştır. Bu durum zaafiyeti de aşan, ciddi ve vahim bir olaydır. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren konular konuşulurken güvenliğin ihmal edilmesi kabul edilemez. Bu ihmalin sorumluları derhal görevlerinden istifa etmelidirler. İkinci skandal ise konuşmanın içeriğiyle ilgilidir. Konuşmanın içeriği, CHP'nin haftalar önce dikkat çektiği 'AKP Türkiye'yi Suriye'yle savaşa sokmak istiyor' kaygısını doğrulamaktadır. Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'ne saldırarak ve Suriye'den Türkiye'ye füze attırarak savaş gerekçesi yaratmak ve Türkiye'yi savaşa sürüklemek vatana ihanettir. Hangi maksada hizmet ettiği belli olmayan bu savaş gerekçesi üretme çabası halkımızın güvenliğinden sorumlu olan makamların sorumsuzluğunu gözler önüne sermiştir. AKP Hükümeti'nin yönettiği Türkiye'nin uluslararası arenadaki itibarı tamamen sıfırlanmıştır. Erdoğan ve hükümeti ahlaken, hukuken ve her açıdan iflas etmiş bir hükümettir. Türk halkı Erdoğan'ın bu sorumsuzluk ve vicdansızlığının hesabını bir gün mutlaka soracaktır."
HT(COŞ)