CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu belirterek, “30 Mart üstünlerin değil hukukun üstünlüğünün yeniden ülkede tesis edildiği günün başlangıcı olacak. Bu nedenle Başbakan’a ve AKP yöneticilerine sesleniyorum. Artık Allah ile aldatma dönemi sona ermiştir. Çünkü halk aydınlanmıştır” dedi.
CHP Kayseri İl Teşkilatı, parti il binasında belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. Toplantının açılışında konuşan CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, seçim çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, “Ülke gündeminde yaşanan olayları ibretle izliyoruz. Ama bu ülkenin kurucu unsuru olan CHP çatısı altında haramilerin saltanatına son vereceğiz ve yeniden kardeşliği egemen kılacağız” dedi.
“HEM ÜLKEYİ HEM DE EDİSON'U AKP’DEN KURTARACAĞIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal ise daha önce Doğru Yol Partisi’nde siyaset yaptığını belirterek, “Ben sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun, rahmetli Adnan Menderes’i mezarı başında ziyaret etme nezaketini gösterdiği için CHP’ye geldim. Ben ülkenin içinde bulunduğu bu zor günlerde elimi taşın altına koymak için CHP’ye geldim. Ben yabancı bir yere değil dede ocağına geldim. Bana kucak açan parti yönetimine ve teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Çalıyorlar ama iş yapıyorlar diyenlere bakın kardeşim, çalmadan da iş yapılanı göstermek için geldim. Arkadaşlarımla birlikte Kayseri’nin tüm belediyelerine talibiz. 30 Mart tarihinde halkımızın da desteği ile belediyeleri alıp, bir diğer manada hem ülkeyi hem de Edison’u AKP’den kurtaracağız” diye konuştu.
CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise ülke gündeminde yer alan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına değindi. “Garip gurabanın haklarını koruyoruz” diyenlerin beytülmala göz diktiklerini iddia eden Kulkuloğlu, “17 Aralık tarihi beytülmala AKP’lilerin nasıl el sürdüklerini göstermiştir. Hep beraber gördük. Artık enflasyon sepetinin içerisine para sayma makinesi, ayakkabı kutusu, çelik para kasalarının da konması gerekiyormuş. O gün yine gördük ki mağdur edebiyatı ile insanların karşısına çıkanlar mağdur ettikleri Kübra bebekleri, çocuğuna kahvaltı veremediği için intihar eden anneleri, onuru için intihar eden Ali Tatarları, iktidarlarında hepimizin içini acıtan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun cezaevinden yargılanmadan nasıl infaz edildiğini hatırlattı. Ve aynı zamanda Türk milletinin gerçek mağdurun kim olduğunu görmesine büyük bir fırsat sundu” diye konuştu.
“30 MART’TA ÜSTÜNLERİN HUKUKU SONA ERECEK”
17 Aralık tarihin Türkiye için bir milat olduğunu belirten Kulkuloğlu, şunları söyledi: “Sayın Başbakan bugüne kadar minareyi çalıp, kılıfını hazırlanmıştı. Bunu milletten saklamıştı ve bunun adına da istikrar demişti. Kılıf dikmekteki istikrarını bugün HSYK ile yapılan değişiklikle tüm milletin gözünün önüne serdi. Biz 30 Mart seçimlerini çok önemsiyoruz. Çünkü o seçimler üstünlerin hukukuna son verileceği, hukukun üstünlüğünün bu ülkede yeniden tesis edileceği günün başlangıcı olacaktır. Buradan Başbakan ve AKP yöneticilere sesleniyorum. Artık 30 Martta Allah ile aldatma dönemi son eriyor. Bu milletin gözü aydın.”
BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI TANITILDI
Yapılan basın açıklamasının ardından belirlenen Kayseri Belediye Başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı. CHP’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Çilsal, Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Yıldız, Melikgazi Belediye Başkan adayı Uğur Setenci, Develi İlçe Belediye Başkan adayı Burak İstanbullu, Yahyalı Belediye Başkan adayı Mehmet Acarbaş, Sarız İlçe Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Eroğlu, Felahiye İlçe Başkanı İsmet Gürsel Kısır, Sarıoğlan Belediye Başkanı Mehmet Bayraklı, Pınarbaşı Belediye Başkan adayı Salim Doğan, Yeşilhisar Belediye Başkan adayı Mehmet Hamancı, Tomarza Belediye Başkan adayı Mehmet Erdoğan, Bünyan Belediye Başkan adayı İbrahim Marzıoğlu, Akkışla İlçe Belediye Başkan adayı Azmi Kazım Sonkur.