CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Samsun'da yaptığı açıklamada, İstanbul'da öldürülen Burak Can Karamanoğlu için AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin "Kılıçdaroğlu’nun illegal askerleri tarafından katledildi bu kardeşimiz" sözlerine tepki gösterdi. Koç, "Allah seni ıslah etsin. Herkes akıllı olsun, haddini bilsin. Nurettin Canikli’nin ifadesi kastını aşan, ayıplanacak, bir siyasetçiye yakışmayacak bir ifadedir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Samsun’da partisinin ilk başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Koç, toplantıda ülke gündemine ilişkin açıklamalarda buldu. Seçimlere iki hafta kala Türkiye’nin karanlık bir sürecin içine çekilmek istendiğini söyleyen Koç, "Bizler bu karanlık tezgahları yaşayan bir nesilden geliyoruz. Bizler bu kirli ellerin Türkiye’yi nasıl karıştırdığı bizzat yaşayarak gören bir dönemden geliyoruz. Acılar çekerek geldik. Bugün Türkiye’de kirli siyasetin aracı olarak maalesef yine bu tezgahlar, provokasyonlar sokaklara dökülmeye başladı. Hiç kimsenin kirli emellerine hiçbir evladımızı bundan sonra kurban vermeyelim. Bugün bu pis oyunu hepimiz görmek ve bozmak zorundayız. Gözü dönmüş bir muktedir var Türkiye’de ve ona bağlı para sever, çıkar sever bir oligarşik yapı bu muktediri kuşatmış durumda. Alamayacakları risk, yapamayacakları tezgah maalesef yok gibi duruyor. Ona karşı milletimizin hangi siyasi partiye inanıyorsa, hangi siyasi adayı destekleyecekse herkesin bir arada olması gerekiyor” diye konuştu.
Nefret dilinin asla kullanılmaması gerektiğini dile getiren CHP'li Haluk Koç, "Hepimiz birlikte güçlüyüz. Özünde hepimiz aynıyız. Bizleri ayrıştıran, bizden sizden diye sınıflandıranlara bilin ki kendi kirli görüntülerini saklamak için gizlemek için bu çabanın içine giriyorlar. Bir İçişleri Bakanıyla Türkiye tanıştı. Bir takım tapeler döküldü ortaya. Hukuk tanımayan savcısından polisine kadar 'tutun kulağından atın içeri. Kapısını kırın alın içeri' diyebilecek kadar pervasızlaşan, yukarıdaki hükümeti yöneten zatın verdiği yetkiyle devleti devlet olmaktan çıkaran uygulamaların altına giren bir kişi. Bunlar devlet geleneğini yerle bir ettiler" diyerek AK Partili Nurettin Canikli'nin, DHKP-C'nin de üstlendiği Burak Can Karamanoğlu'nun önceki gün İstanbul'da öldürülmesiyle ilgili söylediği, "Kılıçdaroğlu’nun illegal askerleri tarafından katledildi bu kardeşimiz" sözlerine de sert tepki göstererek şöyle konuştu.
SEN HIRSIZLARI KORUYAN KİŞİSİN
"CHP’nin Sayın Genel Başkanı’na rahmetli evladımız Burak Can Karamanoğlu'un karanlık eller tarafından öldürülmesinden sonra söylediği sözler affedilir bir söz değildir. Sayın Canikli sen değil misin telefon konuşmalarında hırsızların suçlarının örtülmesi için devletin nasıl soyulduğunun belgelenmemesi için Sayıştay raporlarının üstünün örtülmesi, meclise gelmemesi için konuşmalar yapan. Sen hırsızları koruyan bir kişisin. Sen yolsuzlukların üzerinin örtülmesi için çaba sarf eden bir siyasetçisin. Şimdi de provokatörlüğe soyundun. Allah seni ıslah etsin. Herkes akıllı olsun, haddini bilsin. Canikli’nin ifadesi kastını aşan, ayıplanacak, bir siyasetçiye yakışmayacak bir ifadedir. Karanlık her türlü provokosyona açık, kirli ellerin değişik amaçlarla Türkiye’yi karıştırma riskinin yüksek olduğu günlerden geçiyoruz. Onun için tek yok sandıktır" diye konuştu.

YK(MS/AAA) (FOTOĞRAFLI)