ANKARA,()  - CHP Sözcüsü Haluk Koç, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak 18'inci olağanüstü kurultayı öncesi bilgilendirme toplantısı yaptı. Koç, kurultayın yapılacağı ATO Congressium'da yaptığı açıklamada, kongreye ilişkin bilgiler verdi. Kongrede genel başkanlık seçimi dışında bir gündem maddesi olmadığını kaydeden Koç;" Uygulamada doğan aksaklıklardan dolayı, 3-4 maddeyi geçmeyecek bir tüzük değişikliği olabilir. Ama şunun altını çiziyorum, ne ön seçimin genişletilmesi dönük atılan adımlardan taviz verilmesi ne de çarşaf listenin ortadan kaldırılması gibi atılan adımlardan taviz verilmesi sözkonusu değildir. Hiç kimse demokratikleşmeden geriye adım atılacağı yönünde bir propagandayı kendi amacı için kullanmasın. Bunlar gerçekçi değildir. Askeri nizam altında, büyük disiplin gösterileriyle yapılan bir kongre değil. Parti Meclisi seçimlerinde çok sayıda kişi aday olacak. Bunlar çarsaf listede gösterilerek, delegelerimiz tercihlerini belirtecekler" diye konuştu.

"CHP HİÇBİR BASIN ORGANINA AKREDİTASYON SINIRLAMASI GETİRMEYECEK''

Koç, kurultayın yapılacağı salonun 3 bin 250 kişilik oturma kapasitesi olduğunu dile getirerek, kurultaya katılacaklara ilişkin şunları söyledi; "Eski genel başkanlar, partide görev yapmış büyüklerimiz, diplomatik görevliler, büyükşehir belediye başkanları, il belediye başkanları, STK temsilcileri, Gezi olaylarının mağdurlarının yakınları, Uludere'de insafsızca öldürülen ve hala hesabı sorulmayan sürecin mağdurlarından temsilcileri, gazilerimiz onur konukları arasında yer alacaklar. 905'e yakın basın mensubu kurultayımızı izleyecektir. Kim ne şekilde yayın politikasına sahip olursa olsun, CHP basın özgürlüğü temelinde hiçbir basın organına akreditasyon sınırlaması getirmemiştir. Bu da birilerine ters olsun.

"CHP KURULTAYLARI RENKLİ OLUR''

Kurultayın temasının Birlik ve Kardeşlik olduğunu dile getiren Koç; "CHP kurultayları renkli olur. Çok adaylı kurultaylardır. Çarşaf listeyle seçme ve seçilme özgürlüğünün yaşandığı bir kurultay olacaktır" diye kaydetti.

''ÇARŞAF LİSTENİN KURUL OLMASI İÇİN MÜCADELE VERMEMİŞLERDİR''

Koç, 'Blog listeye dönüş olur mu?' şeklindeki bir soruyu da şöyle yanıtladı; "Genel başkanımızın da açıklaması var. Asıl olan çarşaf listedir. Ve çarşaf listenin uygulanmasına dönük kendi talebini, beklentisini iletmiştir. Kurultaydan bir gün önce hiç kimseyle polemiğe girmek istemiyorum ama bahsettiğiniz kişiler, şimdiye kadar çarşaf liste yönünde bu partide bir kural oluşması için verilen mücadelenin hiçbir yerinde olmamışlardır."

FOTOĞRAFLI