ANKARA () - CHP Sözcüsü Haluk Koç parti genel merkezinde basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Koç, "Bu seçim adil değil. İstifa etmezse baştan sakat bir seçim olacak. Erdoğan diyor ki ben milletin adayıyım onlar devletin adayı. Bak sayın Recep Tayyip Erdoğan kurduğun o yeni çerçeve içinde, derin devletin en tepesini temsil ediyorsun. Sen derin devlet vesayetinin adayısın. Milletin adayı milletin içinde halkın içinde senin gibi uçaklarla tepelerden inmiyor, koruma orduları ile gezmiyor" dedi. Koç, "Eğer Türkiye'de yargı bağımsız ise, vesayet altında değilse, YSK ilgili kanun 11'nci maddesi açık ve net ortada. Bunu uygulamak durumundadır. Devletin uçağı elinde, bütün kamu görevlileri peşinde, örtülü ödenek emrinde, yürütmenin bütün gücü emrinde diğer tarafta iki sade aday. Biri Ekmeleddin İhsanoğlu diğeri Selahattin Demirtaş" dedi.

"SAZI ELİNE ALMIŞ ASARAK, KESEREK YOLUNA DEVAM EDİYOR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Koç, "Başbakan evet eşitsiz koşullarda yarışıyor. Devletin tüm olanaklarını kullanarak mitingler düzenliyor. Sazı eline almış, devletin imkanlarını arkasına almış Köşk'e çıkmak istiyor. Asarak, keserek yoluna devam ediyor. Kafasında saplantılar var, kafasında düşmanlar var ona göre açıklamalar yapıyor. Yakın tarihi de çarpıtıyor" dedi.

"ŞANTAJ TEHDİT HER YOL MUBAH SÖVME HAKARET HER YOL KULLANILABİLİR"

Koç, "Şantaj, tehdit her yol mubah. Sövme, hakaret her yol kullanılabilir. Hiçbir edep kırıntısı göstermeden yapıyor. İnsanın yüzünde kızarmaya neden olur. Bunların kırıntısı yok. Edep kırıntısı yok. Sanki yetiştiği topluma karşı öç alıyor. Bıktırarak her kanaldan zorla değil, mecburi yayınlatarak millete gına getirir hale getiriyor" açıklamasında bulundu.

"NÜFUS TİCARETİ YAPIYOR, HAKSIZ SERVET EDİNİLİYOR"

Koç, "Nüfus ticareti yapıyor, haksız servet ediniliyor. Mal beyanlarında ev bile yok. Ama villalar her yerde. Gemiler gemicikler her yerde. Sıfırlanamayan aklımızın alamayacağı miktarda paralar" dedi.

"HANİ YALANLA İMAN BİR ARADA DURMAZDI"

Koç, "Hani yalanla iman bir arada durmazdı. Cumhurbaşkanlığı kanunu çok açık. Aday olan kişinin adaylığı kesinleştiği andan itibaren eğer kamu görevi yürütüyorsa istifa etmesi gerekir. YSK adaylığı netleştirdikten hemen sonra istifa etmeli" dedi.

"EĞER TÜRKİYE'DE YARGI VESAYET ALTINDA DEĞİLSE BUNU UYGULAMAK DURUMUNDADIR"

Koç, "Eğer Türkiye'de yargı bağımsız ise, vesayet altında değilse, YSK ilgili kanun 11'nci maddesi açık ve net ortada. Bunu uygulamak durumundadır. Devletin uçağı elinde, bütün kamu görevlileri peşinde, örtülü ödenek emrinde, yürütmenin bütün gücü emrinde diğer tarafta iki sade aday. Biri Ekmeleddin İhsanoğlu diğeri Selahattin Demirtaş" diye konuştu.

"SEN DERİN DEVLET VESAYETİNİN ADAYISIN"

Başbakan Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Koç, "Bu seçim adil değil. İstifa etmezse baştan sakat bir seçim olacak. Erdoğan diyor ki ben milletin adayıyım onlar devletin adayı. Bak sayın Recep Tayyip Erdoğan kurduğun o yeni çerçeve içinde, derin devletin en tepesini temsil ediyorsun. Sen derin devlet vesayetinin adayısın. Milletin adayı milletin içinde halkın içinde senin gibi uçaklarla tepelerden inmiyor, koruma orduları ile gezmiyor" açıklamasında bulundu.

"BEN BAŞ MÜTAHİTİM BAŞ ÇALANLIĞA DEVAM EDECEĞİM DİYOR"

Koç, "Anayasal yetkileri dışında her şeye karışacağını söylüyor. Yani ben bugüne kadar ne yaptıysam yapmaya devam edeceğim dedi. Havuzculara merak etmeyin ben yine işin başında olacağım diyor. Yani ben baş mütahitim, baş çalanlığa devam edeceğim diyor" diyerek eleştiride bulundu.

"SİZİN YAPTIĞINIZ OLSA OLSA İSTİKBAL SAVAŞIDIR"

Koç, "Türkiye için önemli olan sembolleri kendine milat yapma çabaları var. Ruhen de incelemek gerekiyor. Samsun'a gitti biliyorsunuz, "İstiklal savaşı" başlatıyoruz dedi. Şunu aklına sok Türkiye'de bir tane Kurtuluş Savaşı olmuştur. O da Mustafa Kemal ve arkadaşlarının yaptığı. Sizin ağzınıza bile yakışmıyor. Sizin yaptığınız olsa olsa İstikbal savaşıdır" ifadelerini kullandı.

Koç, "Kır kapıyı al savcıyı" diyenler fişleme de yaparlar, demokrasinin ırzına da geçerler" dedi.

"TEKRAR HAVUÇ MEVSİMİ GELDİ"

Çözüm sürecine değinen Koç, "Çözüm süreci bir siyasi pazarlık rezervi halinde. Seçimden sonra sopa ve silah olarak bu politikalar bölgedeki kardeşlerimize geri döndü. Kürt kökenli kardeşlerimizin oyları ile belirlenebilme ihtimali olan bir cumhurbaşkanlığı seçimi arifesindeyiz yani tekrar havuç mevsimi geldi" diye konuştu.