ANKARA,() - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Erdoğan'ın Rize'de söylediği "Kılıçdaroğlu denilen adam, ‘bayrağı Erdoğan indirdi’ diyor. Bu millet senin yüzüne tükürür" sözleriyle ilgili olarak, "Yüzüne tükürülecek kişi Erdoğan'dır. Bu kadar yalan söyleyen, bu kadar hakaret eden ve nefret dolu olanlar, yüzlerine tükürülse de, çok şükür yağmur yağıyor diyebilecek kadar edep zaafı içindedirler" dedi.
CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Rize'de söylediği sözleri eleştirdi. Koç, yazılı olarak yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın sözlerini eleştirdi. CHP'li Haluk Koç tarafından yapılan açıklama şöyle;
"48 saatlik aradan sonra Recep Tayyip Erdoğan, günlük siyaset söylemine dönmüş görünüyor. Irak'ta gerek Musul Konsolosluğumuzdan kaçırılan, gerekse zorla alıkonulan TIR şoförlerinin akıbeti henüz meçhulken, bu sorunun ciddiyetinden uzak, nefret konuşmalarını sürdürüyor. Yaşadığımız ağır tablonun sorumluluğunu idrak etmekten uzak, hastalıklı bir ruh halinin yansımalarını sergilemekten çekinmiyor. Eğer yaşadıklarımız karşısında yüzü kızarması gerekenlerin yüzü kızarmıyorsa, utanmaları gerekenler, utanmıyorsa, terör örgütleri ile kol kola girenler bu işbirliklerinin sonuçları karşısında hiçbir şey olmamış gibi meydanlarda pişkinlik sergiliyorlarsa, bayrak sevgisinden bahseden kişi, tabelalardan TC'yi indirdiğini unutmuşsa, Türkiye'yi etrafındaki tüm ülkelerle düşman hale getirmişse, yüzüne tükürülecek olanlar bellidir. Gerçi bu kadar yalan söyleyen, bu kadar hakaret eden ve nefret dolu olanlar, yüzlerine tükürülse de, çok şükür yağmur yağıyor diyebilecek kadar edep zaafı içindedirler. Ne kadar bağırırsan bağır, kime küfredersen küfret, Türkiye'nin başına gelen tüm kötülüklerin sorumlusu sensin. IŞİD'in, EL-Nusra'nın destekçisi sensin, Ortadoğu'da akan kanda senin sorumluluğun var, Soma faciasının doğmasının koşullarını sen hazırladın."
"MİLET'TE, TARİHTE SENİ AFFETMEYECEKTİR"
Diyarbakır'da Türk Bayrağı'nın indirilmesine ilişkin ise şunları söyledi; "Aslında inen direkteki bayrak değil, Recep Erdoğan'ın ilkesiz, rotasız, saygısız, küstah siyaset anlayışı ve politikalarıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili nezaket dışı, normal bir insanın akıl ve mantık süzgecinden geçmeyecek ifadeleri, bu kişinin içine düştüğü ruhsal dengesizliğin bir dışa vurumu olarak değerlendirilmiştir.
Hiçbir zaman unutma!...Tarihteki tüm diktatörler gibi; suçlu iken haklı çıkmak için devlet olanakları ile toplantı düzenleyip, çok bağırarak işlediğin hiçbir suçun takibatından kurtulamayacaksın. Milet'te, tarihte seni affetmeyecektir."

(BY)