SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde partililerle görüşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Başbakan, Türkiye’nin temel bir sorunu olan Kürt sorununu dışarıdan aktörleri işin içine sokarak, Türkiye’nin dışına çıkarıp, bölgesel ve uluslararası bir sorun haline getirmiştir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Samsun'un Bafra İlçesi'nde ilçe teşkilatında partililerle görüşüp, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Parti teşkilatında konuşan Haluk Koç, Türkiye çok ciddi politika döneminden geçtiğini belirterek şunları söyledi:
"Doğuda bu Diyarbakır ziyaretiyle ortaya konan tablo ortada. Başbakan’ın açıklaması gereken bir soru var. Barzani, Irak Anayasasına göre Kuzey'deki Federal Bölge'nin seçilmiş bir başkanıdır. Siyasi hukuk çerçevesine göre meşru bir kimliktir. Tabii ki, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı herkesle görüşür. Samsun gibi Diyarbakır da Türkiye’nin 81 ilinden bir tanesidir. Ama özel bir anlam yükleyerek, Türkiye’nin temel bir sorunu olan Kürt sorununu dışarıdan aktörleri işin içine sokarak, Türkiye’nin dışına çıkarıp, bölgesel ve uluslararası bir sorun haline getirmiştir. Bunu dikkat ederseniz, her seçim öncesi Başbakan kullanır. Daha önce de kullanmıştır. İşi bittikten sonra da ne demokratikleşme kalmıştır, ne de verdiği sözlerin hiçbirisi gerçekleşmemiştir."
'CHP- HDP İTTİFAKI' HABERLERİNE TEPKİ 
Bazı gazetelerde HDP İle CHP'nin ittifak yapacağı yönünde çıkan haberlere de tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç şöyle konuştu:
"Ben çok açık ve net söyledim. Türkçe'yi kötü kullanmıyorum. Anlaşılabilir konuşuyorum. Bu sözümü bazı gazeteler çarpıtmış, sanki CHP birileriyle ittifak yapıyormuş gibi sunmaya çalışmış. Söylediğim çok net ve açıktır. CHP bütün Türkiye'de kendi adaylarıyla seçime girecektir. Hiç kimseyle bir birliktelik söz konusu değildir. Bir oyun sahneye sürülüyor. CHP adayları her yerde bir devlet haline gelen AKP’nin karşısında bir parti konumundadır. CHP adayları da AKP’nin karşısında, Türkiye’nin her yerinde en güçlü adaydır. Eğer AKP’ye dur demek istiyorsak, eğer AKP’nin bugün tek adam diktatörlüğüne giden yolda engellenmesini istiyorsak, gerçekten demokrasi ve özgürlük diyorsak, o zaman ittifak değil, adaylarının desteklenesini istemek hakkımız. CHP kendi adaylarıyla seçime girecek, demokrasi diyen, özgürlük diyen tek adam faşizmine hayır diyen, herkesin CHP adaylarına destek vermesinin çağrısını tekrarlıyorum. Gayet açık, tekrarlıyorum."