MERSİN'de yıllardır birbirlerine küs olduğu bilinen CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile CHP'li Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, yemekte bir araya gelerek kırgınlıkları bir tarafa bırakıp birlikte hareket etme kararı aldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan basın açıklamasında Macit Özcan ile İbrahim Genç'in, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, İl Başkanı Mehmet Faruk Akar ve CHP Yenişehir İlçe Başkanı Rıza Turan'ın da katıldığı yemekte bir araya geldiği bildirildi. Yemekte ilk sözü alan Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, CHP Genel Merkezi'nin kendilerini yeniden aday gösterdiğini ve Başkan Macit Özcan ile el ele verip birlikte hareket edeceklerini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, "Daha önce İbrahim Bey ile aramızda kırgınlıklar vardı. Şimdi bütün bu kırgınlıkları geride bırakıp yeni bir sayfa açtık. Bundan sonraki 2 aylık süreçte birlikte hareket ederek ve gece gündüz çalışarak partimizin başarısı için mücadele edeceğiz ve bize inananların güvenini boşa çıkarmayacağız. Bizim belediye başkanı olarak tek amacımız, birlikte hareket ederek önce yerelde, sonra genelde partimizi iktidara taşımaktır. Şimdi CHP'de birlik zamanıdır" diye konuştu.
Daha sonra konuşan CHP İl Başkanı Mehmet Faruk Akar ise, her iki belediye başkanını bir araya getirerek, CHP'de kırgınlıklar sona erdirip yeni bir dönemin başlamasından çok mutlu olduğunu kaydetti. CHP Milletvekili İsa Gök ise şunları söyledi:
"Parti olarak Mersin'de başarılı bir sonuç almak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. İki değerli belediye başkanının el ele vererek bu başarıyı daha ileri noktaya getireceklerine inanıyorum."
ME(OA/ )(28.01.2014,FOTOĞRAFLI)