Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hemen her gün yeni ses kasetleri ortaya çıkıyor. Yakında İsviçre bankalarındaki hesapları da ortaya çıkacak ve cumhurbaşkanı adayı olması zor" dedi.
Yerel seçim çalışmalarını memleketi Denizli’de sürdüren Adnan Keskin, Çal İlçesi’nde, belediye başkan adayı Ahmet Hakan ve partililerle biraraya geldi. Gündemdeki konulara değinen Keskin, son günlerde Başbakan Erdoğan’ın yeni ses kasetlerinin ortaya çıkmasıyla, yaşanan akıl ve hukuk dışı gelişmelerin foseptikten fışkırır gibi ortaya saçıldığını ileri sürdü. Başbakan Erdoğan’ın İsviçre bankalarındaki hesaplarının da ortaya çıkacağını iddia eden Adnan Keskin şunları söyledi:
"İnsan bataklığa düşmeye görsün. Çünkü çırpındıkça batarsın. Recep Efendi de her çırpınışında giderek çamura batıyor. Yakında İsviçre bankalarındaki hesapları da ortaya çıkacak ve insan içine çıkamayacak. ABD’de yayımlanan 2013 yılına ilişkin 'İnsan Hakları Raporu’nda, Türkiye için 18 kez yolsuzluğa atıfta bulunuldu. AB de gündemdeki yolsuzluk olayları için yargı bağımsızlığı endişelerini dile getirdi. Erdoğan sadece Türkiye’de değil, dünyada da yalnızlaştı."
Keskin, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele etmeyen, tam aksine savunur uygulamalara yönelen siyasetçinin hırsız damgası yediğini belirterek, "Tayyip Erdoğan da damgalanmıştır. Bunun yarattığı itibarsızlık, Erdoğan’ın üzerinde kirli bir gömleğe dönüşmüştür. Bu gömleği ne değiştirebilir ne de çıkarabilir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hemen her gün yeni ses kasetleri de ortaya çıkıyor. Yakında İsviçre bankalarındaki hesapları da ortaya çıkacak ve cumhurbaşkanı adayı olması zor. Mitinglerdeki öfke dolu konuşmaları son çırpınışlarıdır" diye konuştu.

FI(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)