Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, "Allah’a inandığım kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hırsızlık yaptığına inanıyorum" dedi.
Yerel seçim çalışmaları için memleketi Denizli’ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin’i, İl Başkanlığı’nda çok sayıda partili karşıladı. İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, ilçe belediye başkan adayları ile partililer ile basın toplantısı yapan Adnan Keskin,  hükümetin meşruiyetinin kalmadığını öne sürdü. Keskin, şöyle dedi:
"Bu kadar, Anayasa’ya aykırı, toplumun etik anlayışına ters düşen uygulama yapan siyasal iktidarı meşru kabul etmemiz mümkün değildir. Allah’a inandığım kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hırsızlık yaptığına inanıyorum. Yalancılık, Erdoğan’ın siyasi mesleği haline gelmiş. Türkiye’nin demokratik bir depreme, restorasyon ve ahlak düzenlemesine, sivil bir başkadırıya ihtiyacı var. Türkiye’nin bunu gerçekleştirebilmesi için sivil silkiniş ve başkaldırıya ihtiyacı var. Önümüzdeki seçimler Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu demokratik restorasyonu, sivil başkaldırıyı hayata geçirecek süreç olacak. Bu seçimler, yalnız yerel yönetimlerde kimlerin olacağını ortaya çıkaracak seçimler olmayacak. Türkiye’de cumhuriyet, demokrasinin yaşayıp- yaşamayacağı, Tayyip Erdoğan’ın diktatörlüğünün, yasal kılıfa bürünen girişimlerinin devam edip etmeyeceğinin seçimleri olacak."
"AKP’YE OY VEREN GÜNAHLARINA ORTAK OLUR"
Adnan Keskin, halkın yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığını savunduğu iktadara 30 Mart  seçimlerinde gerekli dersi vereceğini belirten Adnan Keskin, iman ile hırsızlığın aynı karede yer alamayacağını dile getirdi. Keskin, "Vatandaşlarımız önümüzdeki seçimlerde hangi gerekçeyle olursa olsun bu kadar yolsuzluğu, usulsüzlüğü yapan, hırsızlığı hayatın yaşam parçasına dönüştüren iktidara oy verirlerse, o zaman oy veren yurttaşlarımız, AKP’nin günahlarına ortak olur. Kendilerinin ve çocuklarının daha aydınlık bir Türkiye’de yaşamalarını istiyorlarsa, vatandaşlarımızın bu seçimde daha dikkatli ve özenli olmaları, ona göre oy kullanmaları gerekiyor" dedi.
Keskin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan ile yaptığı öne sürülen konuşmaların gerçek olduğuna inandığını anlatırken, "Komplo kurulduğu kanatinde değilim. O Başbakan’ın tezi. Montaj, var olan şeylerin yan yana getirilmesidir. Hukukçular iyi bilir. 'Montaj' diyor, 'Bana ait değildir', 'Bu konuşma oğluma ait değildir' diyemiyor. Konuşmaları kabul ediyor. Konuşmanın yapıldığı saatte Konya’da olduğunu iddia ediyor. O sırada ben de Konya’da idim. Mevlana etkinlikleri saat 19.00’da başlamıştı, Başbakan 20.15’te geldi. Dolayısıyla o konuşmanın yapıldığı saatlerde Konya’da kürsüden konuşma falan yapmıyordu. Tamamıyla toplumu kandırmaya yönelik, gerçekleri başka yere çekmeye yönelik iddialarda bulunuyor. Ben, o bantların doğru olduğuna inanıyorum. Diğer bakanlarla ilgili konuşma tape'lerine de inanıyorum. Yalancılık, Tayyip Erdoğan’ın siyasi mesleği haline geldi” diye konuştu.
"CEMAAT MENSUPLARI OY VERİRSE SAYGI DUYARIZ"
Keskin, CHP'NİN cemaat veya tarikatlarla asla işbirliği yapmadığını, cemaate mensup kişilerin CHP’ye oy vermesinden memnun olacaklarını, Türkiye'de cemaatten şikayet etme hakkı olmayan tek adamın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu iddia ederken, "Cemaat; 'Paralel devletse', paralel örgütlenme varsa adama sorarlar; 12 yıldır sen neredeydin? Beyefendi sen kış uykusunda mıydın? Cemaat bu kadar devlet içinde örgütlenirken, güçlenirken neden seyirci kaldın? Bizim ne cemaat, ne tarikatla hiçbir ilişkimiz yoktur. Ama cemaat ve tarikata mensup yurttaşlarımız kurtuluşu CHP’de görüyor, oy vereceklerse buna saygı duyarız. Bütün yurttaşlarımızın böyle davranmasını istiyorum" dedi.

FI,RÇ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)