Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa'nın ünlü kralı 14'üncü Louis'e özendiğini söyledi. 
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Kart şöyle konuştu:
''Kutsal ve ortak değerleri istismar ederek toplumu kutuplaştıran Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan bir taraftan da aile bireyleriyle, 17 Aralık aktörleriyle, TRT, RTÜK ile birlikte organize şekilde devleti sömürmeye, devletten beslenmeye ve milleti istismar etmeye devam ediyor. TRT ve RTÜK bünyesinde oluşturulan partizan kadrolaşma sonucunda, her iki kurum da kayıt ve yasadışı çalışır hale geldi. Aile bireyleri, kan ve sıhri akrabalık ilişkileri, aile bireylerinin arkadaşları, müsteşarlar, genel müdürler, milletvekilleri ve AK Parti örgütü üzerinden, kamu bankalarının için boşaltan, ihale dağıtan, istihbarat ve medyayı kişisel ve siyasi çıkarları için kullanan, kişisel ve siyasi çıkarları uğruna Türkiye'nin toplumsal barışını devlet eliyle ve devlet gücüyle tehdit eder hale gelen bir adam, milletin adamı olamaz.''
'KEŞKE MİLLETİN ADAMI OLABİLSEN'
Atilla Kart, devletin Anayasal kurumlarının Recep Tayyip Erdoğan'ın çiftliğine dönüştüğünü de ileri sürerek şunları kaydetti
''Türkiye, kayıt ve yasadışı yöntemlerle yönetilmektedir. Türkiye, AKP'nin nüfuzuyla, bu nüfuzun kurumsal olarak kötüye kullanılması suretiyle kuşatılmıştır. Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyoruz; Keşke milletin adamı olabilsen. Milletin adamı olabilseydin, Türkiye'nin bugün toplumsal barışını tehdit altında olmazdı. Sen 14'üncü Louis'e özeniyorsun. 'Milletin adamıyım' diyerek Cumhurbaşkanlığına adayı olan Erdoğan, artık 'ben devletim, devlet benim' anlayışını, yasal, anayasal ihlaller ve etik dışı yöntemlerle uygulama aşamasındadır.
FOTOĞRAFLI