CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Erdoğan'ın bugün düzenleyeceği mitingin Konya Valiliği tarafından kamuoyu ve devlet birimlerine duyurulduğunu öne sürerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Valilik makamı , AK Parti'nin ve Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Özel Sekretaryası' görevini üstlenmiştir" dedi.
CHP Milletvekili Atilla Kart, yaptığı yazılı basın açıklamasında Konya Valiliği'nin AK Parti mitingiyle ilgili bazı imam hatip lisesi öğrencileri ile Seydişehir Eti Alüminyum’daki çalışan işçilerinde zorunlu olarak mitinge gönderileceğini iddia etti. Kart, şunları söyledi:
"Recep Tayyip Erdoğan’ın, Konya’da bugün yapacağı seçim mitinginin programı, Konya Valiliği tarafından kamuoyu ile devletin ilgili birimlerine yazıyla duyurulmuştur. Başka bir anlatımla; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Valilik makamı , AK Parti’nin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Özel Sekretaryası' görevini üstlenmiştir. Benzeri uygulamaların diğer illerde de yapıldığı anlaşılmaktadır. Hem seçimlerin temel hükümlerine ve hem de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına aykırılık teşkil etmekten öte; devlet nüfuzunun kötüye kullanılması ve seçim suçu niteliğinde olan bu olayın takipçisi olacağımızı öncelikle ifade ediyor ve YSK’yı ivedi olarak göreve davet ediyoruz. Öte yandan; yine Tarafımıza ulaşan bilgilere göre, Konya’da bazı Okullardaki öğrenciler ile (Selçuk ve Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi) Seydişehir Eti Alüminyum’daki çalışan işçiler kanunsuz emir ve talimat yoluyla ve zorla mitinge götürülmek üzere hazırlıklar yapılmaktadır."
Kart, YSK'nın derhal önleyici uygulamaları yaparak, ilgililer, kanunsuz emir ve talimat verenler, yine seçim suçu işleyenler hakkında resen Cumhuriyet Savcılığı sürecini başlatması yönünde uyarıda bulundu.

İA(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)