CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TBMM'ye 'Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Kanunu'nda değişiklik yapılması için kanun teklifi vererek, doğanın korunması ve dengenin sağlanabilmesi için, sanayicinin kurulu alanının 5 katı kadar ağaçlandırma yapmasını istedi.
Tıp doktoru olan ve özellikle Dilovası, Gebze ve Çayırova gibi sanayi ile içiçe girmiş yerleşim birimlerindeki hava, toprak ve su kirliliklerine dikkat çeken CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, düzenlediği basın topmlantısında kanun teklifiyle ilgili bilgi verdi. Kaplan, organize sanayi bölgeleri yönetimleri ile bu kapsam dışında kurulan fabrikaların sahiplerinin, fabrikanın faaliyete geçmesinin ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca kendilerine gösterilecek ve kurulu bulundukları alanın beş katı kadar yeri ağaçlandırmasını teklif ettiğini anlattı. "Doğanın korunması ve tahribatının engellenmesi zorunludur" diyen Kaplan şöyle devam etti:
"Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için kirlenmelerin etkilerini azaltmak için ormanlarımızı dolayısı ile ağaç varlığımızı koruyup çoğaltmak gerekir. Bu kanun çalışmasının hayata geçirilmesindeki önemli amaçlardan biri ağaçlandırmanın sadece devlet eliyle değil özel sektör tarafından da ele alınmasıdır. İşte bu sebeplerle çevreyi koruma adına gerekli adımları zamanında atmak önem arz etmektedir."

MB(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)