CHP’Lİ İNCE, TRAKYA TURUNU KEŞAN’DA TAMAMLADI
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, seçim çalışmaları kapsamında çıktığı Trakya turunu Edirne’nin Keşan İlçesi’ne bağlı Beyendik Beldesi’nde sonlandırdı. Beyendik Beldesi’ne gelen İnce, partisinin belediye başkan adayı Muhammet Örnek’e oy istedi.
Muharrem İnce, yaptığı konuşmada hükümete yüklenerek, şunları söyledi:
“Bu memleketi soydukları ortada. Deveyi amuduyla götürmüşler. Bunlar bizim hazineden paramızı çaldı, sandıkta oyumuzu çaldı, çocuklarımızın sınav sorusunu çaldı, gazetelerin manşetlerini çaldı, ‘Alo Fatih, değiştir, altyazıyı sil’, mahkeme kararlarını çaldı. Duydum ki burada da sahte seçmen varmış. Bundan hep birlikte kurtulacağız. AKP’ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, onların bir kabahati yok, onlar iyi olsun diye verdiler, güzel olsun diye verdiler. Hiçbir kabahatleri yok. Onlara sakın kızmayın, küsmeyin."
“MEYDAN OKUYACAĞIZ”
Türkiye’de, Ak Parti iktidarından öncede yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar olduğunu ifade eden İnce, “2002’de bunlar iktidara gelirken ne dediler? ‘Bunları bitireceğiz’ dediler. Bunlar yerinde duruyor mu? Duruyor. Buna bir yalanı, birde yüzsüzlüğü eklediler. Yüzsüz bunlar yüzsüz. Soyduğun ortada, çaldığın ortada. Daha ne konuşuyorsun? Ama bunlar Müslüman adam. Nasıl Müslüman adam? Kasaları var, dolarlar var, eurolar var, yanında da para sayma makinesi var. Çünkü ‘Müslüman adam paraya el sürmez, makineyle sayar’ diyor. Biz şimdi bunlardan birlikte kurtulacağız. Nasıl yapacağız onu? Bir kere cesur olacağız ve diyeceğiz ki, ‘Bir soğan soyulurken yaşarıyor da gözler, hazine soyulurken aldırmıyor öküzler’ bunu dedirtmeyeceğiz. Meydan okuyacağız, korkacak mıyız bundan yani?" diye konuştu.
Muharrem İnce, daha sonra karayoluyla İstanbul’a hareket etti.

Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), ()-

ÜY(LK/ESM) (FOTOĞRAFLI)