Hasan BOZBEY / ORHANGAZİ(Bursa), () - BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde konuşan CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dün Yenişehir İlçesi’nde yaptığı konuşmada gündeme getirdiği fezleke iddiasına yanıt verdi. İnce, "Fezlekenin kaldırıldığını en iyi kendisi biliyor. Fezlekenin kralı Ak Partili Manisa Milletvekilinde var. Gitsin onu soruştursun" dedi.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Bursa’nın Orhangazi İlçesi’ndeki aday tanıtım toplantısına katılarak konuşma yaptı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın kendisi ile ilgili fezleke iddiasına yanıt veren Muharrem İnce, bir süre önce Sakarya’da aday tanıtım toplantısı yaparken yaptığı konuşma nedeniyle savcılığın fezleke yolladığını ve fezlekede hükümeti yıpratıcı yönünde konuşmalar yaptığının yer aldığını belirtti.İnce, "Ben aldım fezlekeyi çıktım TBMM kürsüsüne, dedim ki savcı 'doğru yaz bunu, yanlış yazmışsın.' Ben hükümeti yıpratmak istemiyorum. Ben hükümeti yıkmak istiyorum yıkmak' dedim" diye konuştu.
Silivri’ye gittiğini ve burada mahkeme heyeti ile tartıştığını kaydeden İnce, şöyle devam etti:
"Yazıktır, günahtır, ayıptır bu insanları 5 yıldır içerde tutuyorsunuz’'diye. Sonra bana Silivri’den de bir fezleke geldi. Adil yargılamayı etkilemişim. Onu da bir kenara attık. Sonra bana bir büyük televizyonun CEO’su dedi ki 'ismimi verme, bana bizzat başbakan telefon açtı. Bu Yalovalı'yı çıkarmayacaksınız dedi televizyonlara.' İnterneti susturacak, televizyonu susturacak, hakimi savcıyı susturacak. Bahçeli’nin alt yazısını silecek. Alo Fatih hattını kullanacak. Muharrem’i susturacak. Sarıgül’ü vermeyecek. Kılıçdaroğlu’nu çıkarmayacak."
'AMAÇ İTİBARSIZLAŞTIRMAK'
İnce, sonra bir fezleke daha gönderildiğini ve 2.5 yıl bununla uğraştığını kaydederek şöyle konuştu:
"Mahkeme mahkeme dolaştırdılar. Amaç itibarsızlaştırmak, amaç burnumu sürtmek, amaç konuşma demek. Sonra kendimi savundum. Bu dava düştü. böyle bir dava yok. Genel kurulda okundu bu. Bu fezleke geri çekildi. Artık böyle bir dava yok. Bu düştü. Bunu bu Bülent biliyor, biliyor ama yalan söylüyor. Şimdi bak Bülent, sana Orhangazi’den sesleniyorum. Senin dün Yenişehir’de dediğin gibi benim hakkımda bir fezleke varsa, ben yalancı, ben sahtekar, ben namussuzum. Bak Bülent sana Bursa’dan sesleniyorum. Hakkımda öyle bir fezleke mecliste yoksa, sen yalancısın, sen sahtekarsın, sen ahlak düşkünüsün. Bak Bülent, sana sesleniyorum. Sende adamlığın zerresi varsa, sende yüreğin zerresi varsa, sende dürüstlüğün zerresi varsa. Sende Müslümanlığın, insanlığın zerresi varsa, şu Orhangazi meydanında karşıma gelirsin. Canın ne zaman istiyorsa. O yalancıya, o iftiracıya, Orhangazi meydanından sesleniyorum. Bak Bülent, eğer sende erkekliğin insanlığın zerresi varsa karşıma çıkarsın. Senin dediğin gibi bir fezleke yok. Aklandım çıktım. Ama senin arkadaşlarının hırsızlık fezlekesi var hırsızlık. Senin arkadaşlarının dolar fezlekesi var, dolar, kasa, para sayma, ayakkabı kutusu fezlekesi var. Bak Bülent, sana sesleniyorum. Bak diyorum ki, söyle bana arkadaşını söyleyim sana kim olduğunu. Benim arkadaşlarımın hiç birinin dolar, ayakkabı kutusu fezlekesi yok."
'MENDERES'İN İSMİNİ SEN AĞZINA ALAMAZSIN'
Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Menderes’ten bahsettiğini de  hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Menderes’in ismini sen ağzına alamazsın. Menderes babadan zengindi. Çakırbeyli çiftliğinin sahibiydi babadan. O başbakanlığının sonunda yoksullaştı, toprakları azaldı. Çocuklarına ticareti yasakladı Menderes. Ey Tayyip Erdoğan, sen kim Menderes’i ağzına almak kim. Bu çakma Bursalı'ya sesleniyorum; bak diyorum ki, senin arkadaşlarının 700 bin liralık saatleri var. Senin arkadaşlarının fezlekeleri var. O bana attığın iftira var ya, onu ayın 18’inde Manisa’da açıklayacağım. Bana attığın iftiranın bir milletvekiline böyle bir şey var mı diye soruyorsan evet var. Açıklıyorum; Manisa milletvekili arkadaşın Selçuk Özdağ’a bir bak. Tarihini de veriyorum; 25 ocak 2010 Danıştay 8'inci dairesi. anladın mı Bülent. Gir oraya bir bak. Bunlara tekrar meydan okuyorum. Eğer bunda adamlığın zerresi varsa, gelir buraya Orhangazi’ye, Bursa’ya benden özür diler. Eğer varsa mecliste bunlar. Ben yalancıyım. Ben sahtekarım. Eğer yoksa o Bülent yalancıdır, o Bülent sahtekardır."

HB(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)