YALOVA’da dün yeniden yapılan belediye başkanlığı seçimini değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, " Seçim bitmiştir. Yalova’nın belediye başkanı Vefa Salman’dır" dedi. AK Parti’nin seçimlere yeniden itiraz edip etmeyeceği yönündeki duyumlara da değinen İnce, "Biz sizi yenmeye bıktık, siz yenilmeye bıkmadınız. Yeter artık. Bırakın artık kendinizi rezil etmeyin. Şimdi hizmet zamanı" diye konuştu.
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve resmi olmayan sonuçlara göre Yalova Belediye Başkan seçilen CHP'nin adayı Vefa Salman, basın toplantısı düzenledi. Gazipaşa Caddesi üzerinde bir kafede düzenlenen toplantıda konuşan Muharrem İnce, 'yüzsüz' bir seçim döneminin yaşandığını söyledi. İnce, "Yüzsüz diyorum çünkü kendi sandık görevlisine itiraz eden bir partiyle karşı karşıyayız. Kendisi sandık görevlilerini, o kişi kısıtlı diye şikâyet etti. Ayrıca bu süreçte rahatsızlık verdiğimiz yurttaşlarımızdan özür diliyorum. Maalesef Türkiye’de siyaset böyle. Bu kampanya sırasında incittiğimiz kırdığımız devlet görevlisi, seçmen, parti çalışanı, polis memuru, şoför kim varsa o gerginlik içerisinde kırdığımız birisi varsa CHP adına da kendi adıma da onlardan özür diliyorum" dedi.
'İSTANBUL’DAN GELEN AKP MİLİTANLARI'
"Yalova bu seçim sürecinde bir kutuplaşmanın içerisine girdi" diyen İnce, 30 yıllık siyaset hayatında böylesine bir gerginlik yaşamadığını söyledi. İnce, şöyle devam etti:
"Bu gerginliği yapanlar CHP’liler değildir. Yalova’daki AKP’liler de değildir. İstanbul’dan gelen AKP’li militanlardır. Yalova’da yaşayan Adalet ve Kalkınma Partisi sempatizanları bizim arkadaşlarımız, bizim komşularımız. Biz onlarla beraber yaşayacağız. Ben onların da milletvekiliyim Vefa Salman onların da başkanı. Merak etmesinler, onların da hakkını kimseye yedirmeyiz. Onlara da kimse haksızlık yapamaz. Onlar bana gerekli saygıyı gösterdiler ama İstanbul’dan gelen militanlar her yerde gerginlik çıkarmaya çalıştılar" diye konuştu.
'BÜYÜKŞEHRİN YAPAMADIĞINI BELDE BELEDİYE BAŞKANINA YAPTIRACAĞIM'
Yalova’da AK Parti tarafından verilen seçim vaatlerine de değinen İnce, "Bu seçim sürecinde Yalova’da sözler verdiler. Bursa Büyükşehir Belediyesi pazarın üstünü kapatacaktı. Başbakan da söz verdi. Benim görevim verilen sözlerin takibini yapmaktır. Siz yalancı değilseniz eğer gelin o pazarın üstünü kapatın. Eğer Bursa Büyükşehir Belediyesi kapatmazsa Koru Belde Belediye Başkanı Kamil Yaman’a o pazaryerinin üstünü kapattıracağım. Büyükşehrin yapamadığını belde belediye başkanına yaptıracağım. Sağlık Bakanı, Yalova’ya hastane yapacaktı. Ey Sağlık Bakanı, ey değerli hemşerim; Sen eğer yalancı değilsen gel o hastanenin temelini at. Muharrem İnce’nin diline düşme. Seni takip edeceğim Müezzinoğlu. Hastaneye ihtiyacımız var. Kanser hastalarımız Bursa’ya İstanbul’a gidiyor. Onkoloji bölümümüz yok. Sen gel temelini at. Benim dilime düşme o mecliste perişan ederim seni" dedi.
'EY MELİH GÖKÇEK, PARKLARI İSTİYORUM'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Yalova’ya verdiği 10 çocuk parkı sözünü de hatırlatan İnce, "Ey Melih Gökçek. Seçim iptal olunca 'Yalova’ya çadır kuracağım' dedi. Gelebildi mi? Mahmudiye’ye gitmiş, kaybettirdi. 'Yalova’ya gitme oy kaybederiz' demişler. Ama söz verdi. Her mahalleye park yapacaktı. Ey Melih Gökçek, parkları istiyorum. Eğer 10 parkı kurarsan sana söz veriyorum, AKP’li meclis üyeleri bizim arkadaşımız, onlardan bir şey isteyeceğim. Melih Gökçek 10 park yaparsa bir parkın adını Melih Gökçek koyacağız. Çocuklar top oynasın orada" diye konuştu.
AK Parti’nin kalp krizi geçiren sandık görevlisiyle ilgili ise İnce, "Bizim Sakarya milletvekilimizin orada olduğu anda olmuş bu. 'Yapabileceğimiz bir şey var mı?' dedim. Hiç fark etmez AKP’li olması, herkesle ilgileniriz. Ona da buradan Allah’tan şifa diliyorum. Geçmiş olsun diyorum" dedi.
'MIZIKÇILIK YAPMAYIN'
AK Parti’nin seçimlere yeniden itiraz edip etmeyeceği yönündeki duyumlara da değinen İnce, "Şimdi bak mızıkçılık yapmayın. Biz sizi yenmeye bıktık, siz yenilmeye bıkmadınız. Yeter artık. Bırakın artık kendinizi rezil etmeyin. Gelin Vefa başkan burada. Birlikte çay içelim. Şimdi hizmet zamanı diyelim. AKP’li yöneticilere de söylüyorum. Gelin bana yardımcı olun. Siz de bastırın da hastane, üst geçit yaptıralım. Yardımcı olun" diye konuştu.
'BAŞBAKAN BUNLARI SIRA DAYAĞINA ÇEKER Mİ?'
İnce, seçim sonuçlarından sonra bir korkusu olduğunu da kaydederek, "O korkum da şu; acaba diyorum Başbakan bunları bir sıra dayağına çeker mi? 'Rezil ettiniz beni' diye. Biz burada bu kampanya süresince bize atılan sayısız iftiralara cevap vermedik. Ama seçim bitti. Varsa bir babayiğit atsın o iftiraları, nasıl cevap vereceğim görecek. Hadi şimdi gelin. İş özünden sapmasın diye cevap vermedim" dedi.
'ALLAH’IN İZNİ, MİLLETİN İSTEĞİYLE KAZANDIK'
İnce, seçim sürecinin ardından kimseye kırgın olmadığını da belirterek, "Bütün karalamalara, iftiralara, yalanlara rağmen ben hakkımı herkese helal ediyorum. Benim kimseye kırgınlığım dargınlığım yok. Kimseye küs değilim. Yalova’nın AKP milletvekiliyle Yalova’nın hayrına olacak bir işi görüşmeye hemen hazırım. Yakup Koçal ile hemen görüşmeye hazırım. Seçim bitmiştir. Yalova’nın belediye başkanı Vefa Salman’dır. Temel Coşkun’a da diyorum ki yarış geride kalmıştır. Şimdi gel milletvekili olarak Yalova’nın hakkını, hukukunu Ankara’da takip edelim. Biz bu seçimi Allah’ın izni, milletin isteğiyle kazandık. Siz burada dik durdunuz. Bükülmediniz, eğilmediniz. Meydan okudunuz hep birlikte" dedi.
'BU SEFER GETİRECEĞİNİZ PUTİN’LE OBAMA KALIR'
Muharrem İnce, seçimlere itirazları da değerlendirerek, "AKP’nin seçim koordinatörü Mustafa Ataş’ın gelenlere yaptırdığı bir dua var. Bilmeyenlere söyleyeyim. Şöyle dua okuyor; 'Dünya lideri Başbakanımızı üzme, Muharrem İnce’yi üz Yarabbi.' Mustafa Ataş sen herhalde bu duaları abdestsiz yaptırdın. AKP’nin tüm bakanları, büyükşehirlerin tüm başkanları burada, Başbakan burada. Seçimi yine biz aldık. Şimdi bak sesleniyorum. Afişleri topladım kenara koydum. Yine iptal edilir seçim yenilenirse diye. Bak uğraşmayın. İlla uğraşırsanız bu sefer iyice perişan ederiz. Bu sefer getireceğiniz Putin’le Obama kalır. Başka kimse kalmadı. Yalova’ya zaman kaybettirmeyin. Gerek yok bunlara. Siz kazanırken iyi de biz kazanırken mi kötü?" dedi.
'BEN BAŞKAN OLMASAYDIM DA O KALP KRİZİ GEÇİRMESEYDİ'
Resmi olmayan sonuçlara göre Yalova Belediye Başkanı olan Vefa Salman da AK Partili sandık görevlisinin kalp krizi geçirmesini hatırlatarak, "Bu işte benden önce bir kahraman var. O da yeni bir devrim başlatan, İkinci Kurtuluş Savaşı'nı başlatan Muharrem İnce. Ben bu savaşın sadece tepesindeki kahraman oldum. Sizlerin sayesinde. Asıl başarı Yalovalının başarısı, sizlerin başarısı. Bu seçim sürecinde gerçekten çok güzel anlar yaşadım. Sandık kurulduğunda AKP’nin sandık görevlisi kalp krizi geçiriyor. Durumu da ciddiymiş. Ben acil şifalar diliyorum. Ben belediye başkanı olmasaydım da o kalp krizi geçirmeseydi. Önce insan. Sandıkları izliyorum. Rahmetli çocuğum yaşında çocuklar. AKP rozeti takmışlar. Elimi uzattım ama bana elini uzatmadılar. Ayıp, ben babaları yaşındayım" dedi.
'HERKESE HAKKIMI HELAL ETMEYECEĞİM'
Yoğun bir seçim süreci yaşadıklarını da vurgulayan Salman, "Ben hakkımı İnce gibi herkese helal etmeyeceğim ama ben doğrucu Davut olmaya, yüzde 100’ün belediye başkanı olmaya devam edeceğim. Mustafa Ataş geldi burada kamp kurdu. Ne oldu? Geldiği gibi gitti" diye konuştu.

SG(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)