CHP'Lİ İNCE: "BAŞBAKANIN EVLADI ARTAN PARA İLE VİLLA ALIYOR"
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Benim çocukluğum da anam beni bakkala gönderdiğinde derdi ki; 'artan para ile sakız al kendine' derdi. Ne yazık ki bu ülkede başbakanın evladı artan para ile villa alıyor" dedi.
CHP Erzincan İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya katılan Grup Başkanvekili Muharrem İnce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Muharrem İnce, "Bu AKP döneminde ne yazık ki başka acılar yaşamaya başladık. Benim çocukluğum da anam beni bakkala gönderdiğinde derdi ki; 'artan para ile sakız al kendine' derdi. Ne yazık ki bu ülkede başbakanın evladı artan para ile villa alıyor. Ben bakkala gittiğim de eve dönerken ekmeğin ucunu yiyiyordum. Bugün bakkala giden çocuklar geri dönerken kurşun yiyiyor, mermi yiyiyor. Ama böyle bir ortam da bu sorunları çözmemizin iki yolu var. Bu memlekette kardeş kavgası çıkartmak isteyen bir adam var. Bu memlekette herkesi aşağılayan bir adam var. Doktora iğne yapmasını bilmez diyen, öğrenciye terörist diyen, çiftçiye al ananı git diyen, MHP'ye yavru muhalefet, CHP'ye cibiliyetsiz diyen bir adam var. Bu adamdan bundan nasıl kurtulacağız. Bundan nasıl kurtulacağız oraya bakalım. Bunlar millete din iman, kendilerine han hamam yapan insanlar. Bunların felsefesi belli. Haram helal ver Allah'ım, garip kulun yer Allah'ım. Ne diyor? Sabahın sekizin de paçaları tutuşmuş. Açıyor oğluna telefon. Sıfırla diyor, sıfırla. Dört bakanın evine gitti polis. Bize de gelecek. Birazını Faik'e ver. Birazını Ali'ye ver. Birazını eniştene ver. Birazını amcana ver. Verdin mi diyor. Neyi baba, babacım diyor. Anlamıyor 7 dakikada zor anlatıyor. Ömrünü yedi, ömrünü yedi. Eğer ufak olsaydı kesin onu caminin avlusuna bırakırdı. Afişler gördüm. O adamın afişlerini gördüm. Şöyle diyor; Başı dik miş. Öyle yazmış. Bir insan boğazına kadar pisliğe batmışsa mecburen başı dik durur. Bunlar biz önceden yeşil derdik ya, solculara kırmızı, bunlara yeşil derdik ya. Meğer bunlar o yeşilden değil, bunlar dolar yeşili, dolar" dedi.
Gezi olayları sırasında başından yaralanan ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın fotoğrafı ile konuşmasını yapan Muharrem İnce şöyle devam etti: "Şimdi meydanlara gidiyor açıklama yapıyor. Biz bu cemaatle ilgili ne safmışız diyor. Ne safmışız be diyiyor. Saf adamdan başbakan olur mu? Ben dershane öğretmeniyim, bana bir öğretmen gelse dese ki ben fizik öğretmeniyim ama safım deseydi ben onu dershaneye almazdım. Saf adamdan başbakan hiç olmaz. Kardeşim sen bu cemaatle içli dışlıydın. 'Ne istediler de vermedik' dedin. Şimdi 'safım kandırıldım' diyiyorsun. Bu cemaat seni kandırdıysa Obama sana kim bilir neler yapmıştır. Bu cemaat seni kandırdıysa Putin kim bilir sana neler yapmıştır. Sen o yüzden Davos'a gidemiyorsun. O yüzden dışarı çıkamıyorsun. İtibarın sıfır oldu. Sen Türkiye'deki televizyonları yasaklayabilirsin. Türkiye'deki gazetelerin manşetini atabilirsin Avrupa'dakileri nasıl yapacaksın. Dışarıda senle dalga geçiyorlar. Mesela Türkiye şimdi bir kredi istese kimse vermez güvenmez bu adama. Güvenmezler buna. CHP'nin dört bakanı hırsızlık fezlekesi, rüşvet fezlekesi olsa CHP'nin genel başkanının oğluyla milyon euroların konuşan tapeleri, internette gezse bu millet bizi sokaklarda taşlar. Bakın şunu söyleyim. Türkiye'de meydan meydan gezip bağırıyor ya bu. Bu bir İstiklal savaşıdır diyor. Erzincan'dan ona cevap veriyorum; Bu bir İstiklal savaşı değildir, bu bir İstik Bilal savaşıdır. Bu başbakan meydanlarda Sayın Bahçeli'ye laf söylüyor. Ne diyiyor? Senin çocuğun yok ne konuşuyorsun diyiyor. Ne kadar ayıp, bir şey. Bir insan bekar kalabilir, evlenir çocuğu olmaz, evlenir çocuğu olur çocuğunu kaybeder yine çocuksuz kalır. Bunlar siyasetin konusu değildir. Bir adamın hırsız evladı olacağına hiç olmasın."

Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN, ()

RD (KS/RT) (FOTOĞRAFLI)