TEKİRDAĞ’DAN BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ

CHP Gurup Başkan Vekili Muharrem İnce, Malkara İlçesi’ndeki ziyaretlerinin ardından Tekirdağ’a geçti. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan İnce, seçim irtibat bürosu açılışına katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen internetteki ses kayıtlarını eleştirerek, “Bu bir istiklal mücadelesi değildir. Bu bir ‘istikbilal’ mücadelesidir. Bakın bu topraklarda yolsuzluk gördük, bu topraklarda rüşvet gördük ama bu topraklarda ilk kez baba-oğul’un iş koparmasına şahit oluyoruz. Sıfırladın mı? diyor, ‘Yok’ diyor. ‘Ahmet’e verdin mi? Kardeşine verdin mi? Faik’e verdin mi, bizim Faik Değil he (Faik Öztrak’ı gösteriyor) şuna verdin mi? verdim. Arttı mı? diyor ‘arttı ona da bir villa alın’ diyor. Ben çocukken, anam beni bakkala gönderirdi artan parayla da bir sakız alırdım Bu artanla villa almış. Çocuk 7 dakika da anlatamıyor. Anlamıyor, çocuk 7 dakika adamın ömrünü yedi, ömrünü. 7 dakika, bak bakanın oğlu öyle mi? Bir dakika’da anlıyor ‘ne ‘kadar diyor baba biliyorsun diyor ne ‘kadar oğlum’ diyor ‘1 trilyon 200’ diyor ‘harçlık’ diyor harçlık” dedi.

“ÜLKEYİ, USTA PAPAZ GİBİ SOYUYORLAR”

Zaman zaman sözleri alkış ve sloganlarla kesilen Muharrem İnce Türkiye’de yolsuzluğun her dönemde yaşandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın pek çok yerinde de vardı. Önceden Türkiye’yi acemi papaz gibi soyuyorlardı şimdi Türkiye’yi usta papaz gibi soyuyorlar. Acemi papaz şöyle yapıyormuş cemaate bir tepsiyi gezdiriyormuş parayı topluyormuş yere bir çizgi çekiyormuş parayı havaya atıyormuş sağ taraf tanrınındır diyor kimseye bırakmıyormuş soldakileri cebe atıyormuş. Usta papaza sormuş ‘ustam demiş sen nasıl yapıyorsun?’ Evladım demiş bende senin gibi tepsiyi gezdiriyorum cemaatten parayı topluyorum sonra onu havaya atıyorum o lazım olduğu kadarını alıyor geriye kalanını cebe atıyorum demiş. İşte Türkiye’yi 60 yıldır bu ülkeyi acemi papaz gibi soydular. Şimdi bu ülkeyi usta papaz gibi soyuyorlar bunu görelim."

Konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yapan CHP’li İnce, bir süre partililerle sohbet ettikten sonra Tekirdağ’dan ayrılarak Edirne’ye geçti.

“30 MART, BAKAN EVLATLARI VE VATAN EVLATLARI SEÇİMİ”

Edirne Sanayi Düğün salonunda partililerle bir araya gelen Muharrem İnce, coşkulu bir şekilde karşılandı. Edirne Milletvekili ve belediye başkan adayı Recep Gürkan ile birlikte salona giren İnce, partilileri selamladıktan sonra yaptığı konuşmasında 30 Mart yerel seçimlerinin AK Parti ile CHP arasındaki bir seçim olmadığını belirterek, “30 Mart’ta olacak olan şudur. Bir yanda bakan evlatları öbür yanda vatan evlatları. Birinci seçim bu. Yani bir yanda ayakkabı kutularından dolar fışkırtanlar, yatak odalarında kasa biriktirenler, kamyonla para çalanlar bir yerde. Bu ülkenin namuslu vatandaşları da bir yanda olacak. Seçim bu, yoksa bu seçim ampulle, altı okun yarışı değil. Bu seçim AKP ile CHP’nin yarışı değil. Bu ülkede soygun yapanlarla, rüşvet alanlarla, 700 bin liralık saati hediye kabul edenlerle, yatak odasından dolar fışkıranlarla Cumhuriyet’in evlatları yarışacak. Sadece CHP’liler değil. Onun için hepimiz tartışmaları bir kenara bırakacağız” dedi.

30 MİLYON AVRO’NUN MATEMATİK HESABI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını anlatan CHP’li Muharrem İnce, paraların banknotlar halinde 900 kilo ağırlığı olduğunu söyleyerek, “Bu artan parayla villa alıyor. Dağıtmış, dağıtmış geriye 30 milyon avro kalmış. Bak ben fizik öğretmeniyim, matematikten anlarım. 30 milyon avro, 90 trilyon yapar. Her biri 200 liralık banknot olsa, 100 tane 200 lirayı getirsek lastiklesek, böyle demetlerden 4 bin 500 yapar. Bir demeti 100 gram gelse 450 kilo yapar. 100 liralık banknotlardan yapsak, 900 kilo yapar. Hani macırlar ‘eşek yükünle götürdü’ derler ya. Eşek yükü falan değil, eşek 900 kiloyu taşıyabilir mi? Kamyon yüküyle götürdüler. Ben bu AKP’yi bu kadar eleştiriyorum ama şunu söyleyeyim. Hak verdiğim bir tarafları var onu söylemezsem ayıp olur. Niye biliyor musunuz? Bunlar Müslüman adam, kesin bak şahitlik ederim. Neden biliyor musun? Yatak odasında kasa var, dolar var, euro var, para sayma makinesi var. Müslüman adam haram paraya el sürmez, makineyle sayar onun için. Harem, helal ver Allah’ım garip kulun yer Allah'ım mantığında olacaksın bana Müslümanlık öğreteceksin. Hadi oradan sen kimsin” diye konuştu.

“YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI NE İŞ YAPAR?”

Ses kayıtlarının üzerine gidilerek soruşturma yürütülmesi gerektiğini ifade eden İnce, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısına seslenerek şöyle konuştu:

“Türkiye’de bir Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı var değil mi? Ne iş yapar bu adam? Bu kadar her şey gün yüzünü çıkmış kardeşim, bu tapeleri inceleyecek. Bunlar sahtemi gerçek mi diye bakacak. Bir savcı, bir hakim yok mu bu memlekette yahu? Öldü mü bu yargı bu kadar ya, ne iş yapar bu adamlar. Nerde bu Cumhuriyet Başsavcısı? Bostan korkuluğu musun sen? Bize fezleke göndermesini biliyorsun. Fezleke şampiyonlarından birisiyim ben. Herhalde bir ben, Kamer Genç iki oluyor. Her hafta geliyor bir tane. Bunlardan korkacak halimiz yok."

“ATATÜRK BİZE HAKKINI HELAL ETMEZ”

Başbakan Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdüren CHP Grup başkan vekili Muharrem İnce, 30 Mart’tan sonra ‘bakan’ olacağını kaydederek, “Eğer bu ülkede Atatürk ve İsmet İnönü’ye iki ayyaş diyorsa bu adam, biz hala bu adamları yıkamıyorsak, Türkiye’nin burçlarına altı oku dikemiyorsak, Atatürk bize hakkını helal etmez. Eğer bu adam katile ‘sayın’ Öcalan, şehitlerimize ‘kelle’ diyorsa biz adamı hala yıkamıyorsak, sen, ben kavgası yapıyorsak, hala sen olacaksın, ben olacaksın derdine düşüyorsak biz Atatürk’ten helallık alamayız. Biz şehitlerimizden, İsmet İnönü’den, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten helallık almak istiyorsak bunun birinci ayağı 30 Mart. 30 Mart’ta Recep (Edirne adayı Recep Gürkan) nasıl bir hata yaptığını anlayacak. Biz bakan olacağız o belediye başkanlığında kalacak. Genel Başkan talimat verdi, ben bilmem. Ben Ankara’dan kıvırdım sende kıvırsaydın. Sen görürsün, il sınırında karşılarsın beni. Karşıladı gerçi ama bakan olunca daha şatafatlı karşılarsın” dedi.

Konuşmasının ardından kendisine ayakkabı kutusu içinde Edirne peyniri verilen İnce, partililerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Edirne’de geceyi geçireceği oteline gitti.

Engin ÖZMEN-Ruhan YALÇIN/EDİRNE,TEKİRDAĞ,()-

EÖ,RY(LK/SSA) (FOTOĞRAFLI)