CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, TBMM'deki kavga ve tartışmaları eleştirerek, "Bu hafta da Allah’a şükür Meclis'te öldürülmedim. Bu hafta da öldürülmedik. Sağ salim geldik" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ise AK Parti hükümetinin Türkiye’yi sinsice ortadoğululaştırmaya çalıştığını söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, partisinin Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman’a destek için Yalova’ya geldi. CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin karşıladığı Pavey, Uygulama Oteli’nde partililerle buluştu. Konuşmasında partililerden sık sık alkış alan Pavey, Yalova ile ilgili hayalinin de Yalova’nın dünyanın en büyük çiçek bahçesi olması olduğunu söyledi.
CHP Yalova Milletvekili İnce, "Ben bugün de müjdeli bir haberle döndüm. Bu hafta da Allah’a şükür Meclis'te öldürülmedim. Bu hafta da öldürülmedik. Sağ salim geldik" diyerek konuşmasına başladı.
İnce, hükümeti eleştirdiği konuşmasında, "Çalıyorlar, çırpıyorlar, kasaları dolduruyorlar sonra, 'Hırsız var' diye bağırınca kızıyorlar. O ayakkabı kutularına dolarları ben mi doldurdum? Yatak odasına kasaları ben mi koydum? Savcı araştırmasın, emniyet soruşturmasın, kimse karışmasın, muhalefet sesini çıkarmasın, kasaları doldursunlar. Yok, öyle yağma. Bakın, saldırmak yetmez, 300’e 100, 1’e 3 'Döveriz sizi' diyor. Bak yumruk atman saldırman yetmez. İstersen biber gazınla gel, istersen tankınla gel, istersen TOMA’nla gel, biz bunları söyleyeceğiz. Bunu yapacağız. Biz AKP’nin tümüne 'Hırsız' demedik ki. Biz kediyi gördük mü 'Kedi' deriz, hırsızı gördük mü 'Hırsız' deriz. Bu kadar basit" dedi.
Yaptığı konuşmaların sanal dünyada, sosyal medyada tıklanma rekorları kırdığını ifade eden İnce, "Orada benim bir rakibim var. O da sevgili kardeşim Genel Başkan Yardımcımız Şafak Pavey. Benim rakibim o. Onun türban tartışmasındaki konuşması beni geçti. Gözünü seveyim beni burada geçme. Burası benim memleketim, benim çöplüğüm. Burada yaşıyorum ben. Ben size her zaman konuşurum. Ama bu ülke insanının, bu Anadolu insanının bakışıyla bu Başbakan’ın bakışı arasındaki farkı anlatıp Genel Başkan Yardımcımıza mikrofonu vereceğim" dedi.
ANAM 'HAKKIMI HELAL ETMEM' DEDİ
Annesi Zekiye İnce’nin de katıldığı toplantıda Meclis’teki yumruklaşmayı da anlatan İnce konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Dün köye gittim. Benim anam 70 yaşını geçmiş, şalvarlı, başörtülü hacı anam bana bir dedi ki 'Ben seni o meclise gönderirken, okuturken, orada birilerine yumruk atasın, kavga edesin diye göndermedim. Eğer birine yumruk atarsan sana hakkımı helal etmem. Yakışmaz bir milletvekiline' dedi. Bakın 70 yaşındaki köylü anam bunu söylüyor, bu ülkenin Başbakanı olacak kişisi, 'Özür dilemem' diyor. Hatta ve hatta teşvik ediyor. Böyle bir adamdan kurtulmamız lazım hep beraber. Bunlardan kurtulmanın yolu 30 Mart’ta 6 oku belediyenin gönderine çekmektir. Bunu yaparsanız erken seçim kapıda. Bu sade Cumhuriyet Halk Partililerin sorunu değildir. Geçmişte kime oy verirse versin, cumhuriyeti seven, Atatürk’ü seven, laikliğe inanan, Medeni Kanunu benimseyen, çağdaş yaşamak isteyen, özgür yaşamak isteyen, mutlu yaşamak isteyen bütün yurttaşların sorunudur. Atatürk’ün kenti buna yakışmıyor."
PAVEY: HÜKÜMET BİZİ ORTADOĞULULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR
İnce’nin ardından konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Türkiye’nin büyük dönüşümlerle kendisini ortadoğudan sıyırıp modern hayatı kurmak ve güçlendirmek için çok büyük emekler verdiğini belirterek, "Yalova da bunun bir parçasıydı. Bize şimdilerde örnek gösterilen hayat yeterince cazip olsaydı ortadoğudan modern toplumlara, modern ülkelere doğru göçler olmazdı öyle değil mi? Hükümet bizi son derece sinsi yöntemlerle ortadoğululaştırmaya çalışıyor. Ama değiştirmeye çalıştıkça daha fazla itirazla karşılaşacak. Bundan eminim sevgili Yalovalılar. Çünkü toplumun bir yarısı da şuanda sahip olduğu ve daha da iyiye gidebileceği modern hayatını kaybetmek istemiyor” dedi.
Toplantının ardından Pavey, İnce ve partililer, yürüyüş  yaptı. Partili grup son olarak Cumhuriyet Meydanı'na gelerek Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.