YALOVA’da CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu için seçim irtibat ofisi açıldı. Açılışta konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Recep Tayyip Erdoğan’ın derdi belli. Onun derdi Başbakanlıktan sonra Yüce Divan'a gitmemek. Yolsuzlukların hesabını vermemek, sıfırladığı paralardan korkuyor" dedi.
Yalova Cumhuriyet Caddesi üzerindeki seçim irtibat ofisinin açılışında konuşan İnce, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Erdoğan’ın partileri küçümsediğini dile getiren İnce, şöyle dedi:
"Başbakan olmuş. Ama hala siyaseti öğrenememiş. Siyasi partinin büyüğü küçüğü olmaz. Yüzde 0.5’lik partiyle yüzde 55’lik parti aynı şeydir. Bu kadar siyaset cahili bir adam bu. Yani hiçbir parti 'Bu küçük. bu büyük parti' diye böyle bir ayrım olmaz siyasette. Bunu ancak demokrasiye inanmayan insanlar söyler. Bir zamanlar onun partisi de 3’lerde 5’lerdeydi. Bir siyasi parti yüzde 50 de alabilir, yüzde 1 de alabilir. Bir inanmışlar topluluğudur parti. Parti bazen dip, bazen tavan yapabilir. Bir siyasi partiyi böyle aşağılamak, ‘Bunlar yüzde 1 bile alamaz’ diyerek küçümsemek ancak diktatörlerin; demokrasiyi hazmedememiş insanların ve cahillerin işidir. Bu cahil ve şımarık. Bir siyasi partiye isterse Türkiye’de yüzde 0.01 alsın, eğer bu ülkede yurttaşlar 5 bin kişi 10 bin kişi bir siyasi parti etrafında örgütlenmişlerse, bir parti kurmuşlarsa saygı göstermek gerekir. Demokrasi budur."
"YALOVALILARIN RUHU, GÜCÜ YENDİ. AYNISI OLACAK"
Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerindeki ‘Yalova Modeli’ni hatırlatan İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Yalova’ya talimatlar verdiğini, yeterli, bol miktarda para, büyükşehir belediye başkanlarını, bakanlarını gönderdiğini, evlerde tayin yaptığını öne sürerek, şöyle devam etti:
"Ne oldu? İnsanlık onuru parayı yendi. Yalovalılar'ın ruhu, gücü yendi. Aynısı olacak. Recep Tayyip Erdoğan’ın derdi belli. Onun derdi başbakanlıktan sonra yüce divana gitmemek. Yolsuzlukların hesabını vermemek, sıfırladığı paralardan korkuyor. Minibüsler dolusu parayı nasıl sıfırladı hepimiz biliyoruz. Onun hesabını vermemek için Çankaya’ya çıkmak istiyor. Yok öyle yağma. Bu hesabı millete verecek. Yani o kaç gemi olduğunu, nasıl 30 milyon euro'nun sıfırlandığını, bunun hesabını verecek. Bu millet bu topraklarda ilk kez böylesine birlikte oluyor. 8-9 parti bir araya gelebiliyorsa, bir birbirleriyle rakip olmuş siyasi partiler bunlar, bir birileriyle ciddi tartışmalar içerisine girmiş insanlar bugün bir masa etrafında toplanıyorsa Recep Tayyip Erdoğan’ın başını ellerinin arasına alıp bir kez daha düşünmesi lazım. Ben nerede yanlış yaptım diye. Merak etmesin bu millet ona bu hesabı soracak."
AK Parti’ye oy verenlere da seslenen İnce, bunların yanlış yapmamasını isterken, "Her şey ortada. Bu adamadan kurtulmamız lazım. Bu adamdan kurtulalım, sonra bakarız işimize” dedi. Yapılan konuşmanın ardından İnce, Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman ve beraberindeki diğer siyasi partilerin temsilcileriyle birlikte seçim irtibat bürosunun açılış kurdelesini kesti.

FOTOĞRAFLI