CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, partisinin Karasu İlçe Teşkilatının düzenlediği dayanışma ve aday tanıtım gecesine katıldı. İnce, yolsuzluklar konusunda hükümeti sert ifadelerle eleştirdi.
Muharrem İnce, CHP ilçe yönetiminin Karasu Otel'de düzenlediği geceye CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'la birlikte katıldı. CHP Karasu Gençlik Kolları Başkanı'na kravat hediye eden Muharrem İnce, "Benim Ak Partililer gibi 700 bin dolarlık saat takacak, 1000 dolarlık kravat takacak halim yok. 20 liralık kravat takıyorum. Biz onu ayakkabı kutularındaki dolarlarla alamadık. Yatak odasındaki kasalarda, para sayma makinelerinden para sayarak almadık. Alın teri ile aldık" dedi.
iye konuştu.
Geceye katılan partililere hitap eden Muharrem İnce, son günlerde ortaya çıkan rüşvet yolsuzluklara değinerek şunları söyledi:
"Allah Allah dediler memleketi yediler. İş hesaba gelince süt dökmüş ak kediler. Bu milleti böyle kandırdılar. Müslümanları ikiye ayırdılar. Sanki bir tek bunlar Müslüman. Yetimin hakkını yiyorsun. Devletin parasını çalıyorsun. İmar rezaleti sende, yatak odasında kasa sende. Sonra diyorsun ki savcı soruşturmasın, emniyet kavuşturmasın, kimse gereğini yapmasın. Utanmıyorsun değil mi? Utanmıyorsun. Polisi değiştiriyorsun savcıyı değiştiriyorsun. Yetmedi şimdi HSYK’yı değiştiriyorsun. Diyorsun ki 'Bu bir istiklal savaşıdır'. Ben de diyorum ki bu bir istiklal savaşı değil, bu bir istikbal savaşıdır, istikbal."
"NEREYE GÖNDERDİN OĞLUNU?"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, oğlu Bilal Erdoğan'ı ifade vermesi için savcıya göndermesi çağrısında bulunan Muharrem İnce, "Oğlunu gönder savcının karşısına, sen oğlunu savcıya göndereceğine savcıyı paketliyorsun" dedi. İnce, şöyle dedi:
"Nereye gönderdin oğlunu? Tarifeli uçakla mı gönderdin? Başbakanlığın uçağına mı bindirdin? Nereye gönderdin oğlanı? Türkiye'de eğer başbakanın oğlu. milletvekilinin oğlu, belediye başkanının oğlu, çöpçünün oğlundan farklıysa, yandık demektir “ dedi.
Türkiye Cumhuriyetinin bir uçurumun eşiğinde olduğunu iddia eden İnce, devletin çöktüğünü, yargının bittiğini, üniversitenin bitiğini, Türkiye'de can ve mal güvenliğinin olmadığını, hukukun olmadığını, Türkiye’nin yalan rüzgarı ile gittiğini söyledi.
Başbakan’a Karasu'dan seslendiğini söyleyen İnce “ Savcıyı da değiştirsen, polisi de değiştirsen, HSYK kanununu da değiştirsen, kaçış yok. Belediye seçimlerinde kolunu kanadını kıracağız, önümüzdeki seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında seni otobüslere bindirip Yüce Divan'a gönderceğiz” dedi.