Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA, () - YALOVA’da CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 1 Haziran’da tekrarlanacak Yalova Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili olarak, "Yalova’nın belediye başkanını Yüksek Seçim Kurulu seçmez" dedi.
CHP Yalova İl Örgütü, 'Sandığa Saygı Yürüyüşü' etkinliği düzenledi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve bazı milletvekilleri de katıldı. Etkinlikte konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Sevgili hemşerilerim, Türkiye’nin dik duran, yürekli, onurlu, eğilmeyen, bükülmeyen insanları sizi bütün içtenliğimle selamlıyorum. Biz bugün bir hakkın teslimi için buradayız. Biz bugün bir mağduriyetin giderilmesi için buradayız. Biz milli iradeye, demokrasiye, sandığa sahip çıkmak için buradayız. Burada Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Boşnak’ı, Roman’ı, Arap’ı, Arnavut’u, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, Sunnisi, Alevisi, Şafisi, kadını, erkeği, genci, yaşlısı herkes var. Bu meydanda sadece CHP’liler yok. Bu meydanda demokrasi ayıbına, haksızlığa, hukuksuzluğa dur demek isteyen başka partilere mensup yurttaşlarımız da var. Yolda beni çeviriyorlar, '30 Mart’ta size oy vermedim, ama size Vefa Salman’a yapılan haksızlık. Bugün vereceğim' diyorlar. Yalova’daki belediye başkanını kim seçer? Halk, millet, Yalova’da yaşayanlar seçer. Yalova’nın belediye başkanı Yüksek Seçim Kurulu seçmez. Devletin gücü, milletin gücü. Milli irade sandığa yansımıştır. Kabul edeceksin, kabul" dedi.
AK PARTİ’NİN ADAYI DEĞİŞMİŞ ÖYLE Mİ?
Yalova’da Ak Parti’nin adayı Yakup Koçal’ın yerine Başbakan’ın fotoğrafının olduğunu söyleyen Muharrem İnce şunları söyledi: "AKP’nin adayı değişmiş, öyle mi? Değiştirmişler bugün, duydunuz mu? Niye biliyor musunuz; sokaklarda Yakup Koçal’ın resmi yok ki. Tayyip Erdoğan’ın resmi var. Aday Yakup Koçal kendi resmini asamıyor mu, utanıyor mu? Yalova’ya çok büyük bir iyilik yapacağız. AKP’yi de, Yalova’yı da Yakup Koçal’dan kurtaracağız."
KIRMIZI PLAKALI OTOMOBİLİ İSTEDİLER
Seçim çalışmalarından dolayı TBMM’nin kendisine verdiği kırmızı plakalı otomobilin geri istenildiğini ifade eden İnce, "Milletvekillerinin kırmızı plakalı arabası yok, benim var. Grup başkanvekili olduğum için var. Benden seçimler başladı diye kırmızı plakalı arabayı geri istediler. Olur dedim, al senin olsun, geri gönderdim. Devlet malı kullanılmazmış seçim döneminde. Şimdi partinin 'CHP' plakalı arabasıyla geziyorum, ama sokak aralarında bakanların, onların grup başkanvekillerinin kırmızı plakalarını görüyor musunuz? Alın kırmızı plakanız da sizin olsun. Bize milletin gönlü yeter, utanmaz adamlar” diye konuştu.
Konuşmanın ardından binlerce kişi, ellerinde meşale ve bayraklarla Cumhuriyet Caddesi, İstanbul Caddesi ve Mimar Sinan Caddesi güzergahında 'Sandığa Saygı Yürüyüşü'nü gerçekleştirdi.

SG (FK/RT) (FOTOĞRAFLI)