CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin Uşak Belediye Başkan Adayı Bülent Yazgan’a seçim çalışmalarında destek vermek üzere Uşak’a geldi. Başbakan’ın “Bu bir istiklal savaşıdır” sözlerini hatırlatan İnce, “Uşak’tan ona cevap veriyorum, bu bir istiklal savaşı değildir, bu bir 'istikbilal' savaşıdır” dedi.
Uşak’a gelerek cuma namazını Belediye Başkan Adayı Yazgan ile birlikte Ulucami’de kılan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, parti il binası önüne giderken halkla selamlaştı ve sohbet etti. CHP Uşak İl Başkanlığı’nda halka seslenen Muharrem İnce, “Meclise gelemedi, meydanlarda gürledi, kutuların suçunu savcılara yükledi. Besmeleyle başladı, insanları dışladı, küçücük çocukları tomalarla haşladı, onun yalakaları kefenlere büründü ama 30 Mart’tan sonra yüce divan göründü” diye konuştu. Başbakan’ın Türkiye’de meydanları gezerek “Bu bir istiklal savaşıdır’ sözlerini hatırlatan İnce, “Uşak’tan ona cevap veriyorum, bu bir istiklal savaşı değildir, bu bir “istikbilal' savaşıdır” dedi.
Berkin Elvan’ın ölümünün ardından Tunceli ve İstanbul’da yaşamını yitiren iki kişi bulunduğunu hatırlatan İnce, 14 yaşında ölen bir çocuğun kimliğine bakarak yorum yapanların “insan olmadıklarını” ifade etti. 14 yaşındaki çocuk için başsağlığı bile dilemediğini söylediği Başbakan Erdoğan’a “bölücü” benzetmesi yapan İnce, “Böyle bir bölücüden Başbakan olmaz. Ben öğretmen olarak Başbakan’ın notlarını verdim. Matematik ve Geometri’den sıfır, kul hakkı yediği için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nden sıfır, tek bildiği biber gazı, milletin kimyasını bozduğundan Kimya’dan sıfır. 60 yaşına gelmiş CHP demesini bilmiyor, Türkçe’den sıfır, ’One Minute’ diyemediği için yabancı dilden sıfır verdim. Yolsuzlukta ise 10 numara, bundan şüphe yok. Bunlardan beraber kurtulacağız. Biz CHP’liler olarak ucunda ölüm de, seçim kaybetmekte olsa, ne olursa olsun doğruyu söyleyeceğiz. Doğru olanı yapacağız. Biz bunlar gibi değiliz bunlarla bizi karıştırmayın. Bunlar sağcı oluyor, solcu oluyor, El Kaideci oluyor yakında biz hep beraber onları Elveda’cı yapacağız. Bunlar her şey olur ama bir Atatürkçü olmazlar birde adam olmazlar” diye konuştu.
KANAL D GÖRÜNTÜLERİNİ SORDU
Kabataş’ta yaşanan olaya değinen İnce, Başbakan’a Kanal D'de yayınlanan görüntüleri hatırlatarak “Başı örtülüler de başı açıklar da bizim bacımız. ’Benim başörtülü bacımı 70-80 erkek, dövüp sövmüş’ diyor. Böyle bir şeyi hiç kimse yapmaz. Olaydan 5 gün sonra alınan adli tıp raporu ile çıktı meydana ’Bu raporu nerenize koyacaksınız’ dedi. İki gün sonra da Kanal D görüntüleri yayınladı. Bu görüntülerde böyle bir olay olmadığı görüldü. Ben Erdoğan’ın dilinden anlarım biraz. Onun için benden nefret ediyor. Şimdi ben ona soruyorum. Kanal D’nin görüntülerini nerene koyduysan, biz de onları oraya koyduk” dedi.
“ATATÜRK’TEN HELALLİK ALMAMIZ LAZIM”
Başbakan Erdoğan’ın Cumhuriyetin kurucuları Atatürk ve İsmet İnönü’ye “iki ayyaş” dediğini ileri süren İnce, ana ve babadan nasıl helallik alınıyorsa Atatürk ve şehitlerden de helallik alınması gerektiğini söyledi. İnce, “Başbakan bu Cumhuriyetin kurucularına Atatürk ve İsmet İnönü’ye “iki ayyaş' diyorsa, bu adamdan kurtulmadığımız sürece Atatürk’ten helallik almış sayılmayız. Uşak’ta da ampulü sola çevirip kurtulun” dedi.
Konuşmasının sonunda partililerden söylediklerini tekrar etmesini isteyen İnce, “Eski partini bırak da gel, okunmuş mektuplarını yak da gel, Türkiye ne halde bak da gel, ampulü patlat da gel, altı oku yakana tak da gel” diyerek sözlerini tamamladı. İnce, daha sonra Burdur’a hareket etti.

YK (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)