CHP’Lİ İNCE: MEMLEKETİ EŞEK DEĞİL, KAMYON YÜKÜYLE SOYMUŞLAR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, internete düşen ses kayıtları üzerinden yüklenen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, "30 milyon Euro, 90 milyon Lira yapar. 100’lük banknotlarla 9 bin deste yapar. Her deste 100 gram gelse, 9 bin deste 900 kilo eder. Eşek yüküyle soymuşlar diyordum, vazgeçtim. Eşek 900 kiloyu götüremez ki. Kamyon yüküyle soydular memleketi, kamyon yüküyle" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Muharrem İnce partisinin seçim bürosu açılışı için Isparta'ya geldi. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Belediye Başkan adayı Lütfi Çakmakçı ve çok sayıda partili tarafından karşılanan İnce, partisinin seçim bürosu açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirdi.
‘900 KİLOYU EŞEK TAŞIYAMAZ’
Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesini hatırlatan CHP Grup Başkan Vekili İnce, "Sabahın köründe oğlana telefon açıyor. 'Sıfırladın mı çocuğum' diyor. 'Neyi babacığım diyor? Oğlum diyor Ali’ye ver, eniştene ver, amcana ver, artana da villa al' diyor. Ben çocukken bakkala gittiğimde anam bana der di ki, ‘şunu şunu al, artan bozuk parayla da kendine sakız al’ derdi. Biz artan parayla sakız alırdık, bunlar artan parayla villa alıyor. Ona rağmen bitmemiş 30 milyon Euro kalmış. 30 milyon Euro, 90 milyon Lira yapar. 200 liralık banknotlardan deste yapsan, her desteye 100 tane koysan 4 bin 500 deste yapar. 100 liralıklardan yapsan 9 bin deste yapar. Bir destesi 100 gram gelse 900 kilo yapar. Artan para 900 kilo. Eşek yüküyle soymuşlar diyordum vazgeçtim. Eşek 900 kiloyu götüremez ki. Kamyon yüküyle soydular memleketi kamyon yüküyle" dedi.
'BUNLAR ÇAKMA MÜSLÜMAN'
17 Aralık operasyonuna atıfta bulunan Muharrem İnce eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Bakın bunlar Müslüman adam. Haklarını vereyim. Neden mi? Yatak odasında kasalar var mı, yanında dolarlar eurolar var mı? Bir de para sayma makinesi var. Müslüman adam haram paraya el sürmez. Onun için makineyle sayıyorlar. Bunlar böyle Müslüman. Bunlar çakma Müslüman."
Başbakanın meclise gelemediğini iddia eden İnce, "Meydanlarda gürledi. Kutuların suçunu savcılara yükledi. Besmeleyle başladı küçücük çocukları tomalarla haşladı. Yandaşları kefenlere büründü 30 Mart'tan sonra yüce divan göründü" dedi. Muharrem İnce, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunlar bizim çocuklarımıza tomalarla gaz sıktılar kendi çocukları da tomarlarla götürdü. Bakın 3 çocuğumuz yaşamını yitirdi. Biri Berkin, biri polis Ahmet, biri de Burakcan. Şimdi bakın diyor ki utanmadan, sıkılmadan yüzsüz olduğu için bunlar, diyor ki, 'Ahmetcan için üzüldünüz mü diyor. Ahmetcan'ın AKP'li olduğu söyleniyor. Ahmetcan bizim evladımız. Berkin de bizim evladımızdır, polis Ahmet de bizim evladımız. İnsan bu insan. Ama vicdansız herif sen bir kez olsun Berkin’in ailesine başsağlığı dilemedin, vicdansız herif. Sen bunun hesabını vereceksin. Ben Uluderede uçakların bombaladığı 34 Kürt çocuğuna da üzülürüm alevi olan Berkin Elvan'a da AKP'li olan Burakcan'a da polis Ahmet'e de üzülürüm. Hepsi bu vatanın evladı. Eğer biz ölüleri ayrıştırırsak bu ülkeyi böleriz. Böyle bir ülkeye böyle bir Başbakan olmaz. Bu millete yakışmıyor bu. Bundan birlikte kurtulacağız."
‘BAŞBAKANA KARNE HAZIRLADIM’
Fizik öğretmeni olduğunu hatırlatan İnce, Başbakan Erdoğan’a bir karne hazırladığını söyledi. Başbakan Erdoğan’ı kast ederek, "O uzun boylu, sırık boylu adam var ya, ona, uzun adama bir karne vereyim” diyen Muharrem İnce, şöyle dedi: "Matematik ve geometri sıfır bir kere. Neden? Pararel yapı diyor cemaate. Paralel, iki doğru yani birbirini kesmeyen iki çizgidir; Oysa sen 12 yıldır cemaatle kesişmişsin, başlangıç noktan bile kesişmiş. Demek ki sen paralelliğin ne olduğunu bilmiyorsun matematik sırfır. Beden Eğitimi; Futbolcu olduğunu söylüyorsun, ama beygire binemedin. Beygirden düştün. Beden eğitimi sıfır. Müzik: Dombıra bile çalıntı çıktı. Sıfır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: Kul hakkı yiyorsun, evde milyon euro biriktiriyorsun. Onun zekatını vermedin. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sıfır. Tarih: Kürsüye çıkmış o, benim gibi küçük notlarla konuşamaz. Onun böyle prompterı var. Camdan konuşur o. Camdan konuşunca kültürlü olur, cam arıza yapınca küfürlü olur. Cam bazen arıza yapıyor öyle kalıyor. Bu sefer oradan buradan giriyor, çıkamıyor işin içinden. Bir gün konuşuyor böyle cam arıza yaptı. Diyorki, ‘Malazgirt'te Diyojen topla saldırırken Alparslan Allah Allah diyordu' diyor. Yanlışlık olmasın diye dinledim tekrar. Yahu 1071’de top yok, gülle yok. Tarih sıfır. CHP Suriye tezkeresine karşı çıkınca, 'Ey cehape’ dedi. Eyyy cehape, sen Çanakkale Savaşı’na niye karşı çıkmadın' dedi. Çanakkale 1915, CHP'nin kuruluşu 1923. Coğrafyadan da çaktı. Türkçe'de: 12 yıldır Başbakan bir kere CHP diyemedi. Hep cehape diyor. Türkçeden sıfır verdim ona. Yabancı Dil Bilgisi ‘one minute’den ibaret. Ona bir verdim. Bu kadar zayıfı olan öğrenciye biz okuldan tasdikname veriyorduk. Siz de ona 30 Mart’ta bir tasdikname verin."
BOYUNDAN POSUNDAN UTAN
Başbakan Erdoğan’ın miting alanında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, 'Eyy Bahçeli, senin çocuğun var mı' diye seslendiğini belirten İnce, "Ne kadar ayıp. Ben siyasette meydanlarda bunu konuşan Ecevit, Demirel, Erbakan, Türkeş, Mesut Yılmaz, Özal hiç bir liderden görmedim bugüne kadar. Ya bir insan bekar olabilir, suç değil ki bu. Tercih meselesi bu. Bir insan evlenir çocuğu olmaz, çok ister, ama olmaz. Evlenir çocuğu olur, ama çocuğunu kaybeder, yine çocuksuz kalabilir. 60 yaşında adamsın ya boyundan posundan utan. Bir insanın hırsız evladı olacağına hiç olmasın daha iyi. Bunlar önce mücahittiler sonra müteahhit oldular. Şimdi her şeye müsait oldular. Bunlar ayakkabı mağazası gibi. Nasıl bir mağazada 34'den 53'e her numara vardır. Bunlarda da her numara var. Bunlardan her şey oluyor; ama iki şey olamıyorlar; Bir adam olamıyorlar bir de Atatürkçü olamıyorlar” dedi.
GÖRÜNTÜLERİ NEREYE SOKTUYSAN BİZ DE ADLİ TIP RAPORUNU ORAYA SOKACAĞIZ
Başbakan Erdoğan’a Kabataş görüntüleri üzerinden de yüklenen Muharrem İnce, sözlerini şöyle tamamladı: "Başbakan resmen yalan söylüyor. ‘Bir kadına, benim başörtülü bacıma 70-80 erkek saldırdı’ diyor. Ya böyle bir şey olmaz. Ispartalı yapmaz. Edirneli, Trabzonlu, Diyarbakırlı yapmaz. 76 milyondan kimse bunu yapmaz. Göz göre göre yalan söylüyor. Olaydan 5 gün sonra ‘adli tıp raporu alınmış, rapor var’ dedi. ‘Bu adli tıp raporunu nerenize sokacaksınız’ dedi. Aynen böyle dedi. İki gün sonra Kanal D'nin görüntüleri ortaya çıktı. Böyle bir olay olmamış. O zaman ben de şöyle cevap vereyim. Sen o Kanal D’nin görüntülerini nerene soktuysan adli tıp raporunu oraya sokacağız."

Mehmet ERÇAKIR/ ISPARTA, ()

ME (SU/RT) (FOTOĞRAFLI)