Süheyla GÖZDERELİLER / YALOVA, () - CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 25 Mayıs Pazar günü Yalova’ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vaatlerde bulunacağını iddia ederek, Başbakan’ın taklidini yaptı. İnce, "Vaatlerin Yalova’nın başkent olacağına kadar gideceğinden, kuşku duymuyorum" dedi.
CHP’li İnce, 1 Haziran’da tekrarlanacak Yalova Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde bir çay bahçesinde CHP'nin Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ile eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nihad Matkap’ın da katıldığı toplantıda konuştu. Türkiye’de sorunların başında gelen iller arasında Yalova’nın olduğunu belirten Muharrem İnce şunları söyledi:
Bunlar 12 yıldır iktidarar. Türkiye’de sorunların alası Yalova’da. Yalova’da öğretmen açığı var, 2B arazilerinin değeri yüksek tutulmuş. Yalova’da uzman doktor açığı var. Tıbbi onkoloji bölümü yok. Kanser hastaları Bursa, Kocaeli ve İstanbul’a gidiyor. Masraf ve dert içerisinde bunları meclise ben taşıdım. Çözme konusunda iktidardan bir gayret yok. Ne zaman Yalova’nın sorunlarını hatırladılar biliyor musunuz? Bu beceriksizler, 12 yıldır bu sorunları çözmeyenler, alavere dalavere seçimler iptal olunca Yalova’yı hatırladılar. Bunlar arsız ve utanmaz adamlar."
'MUHARREM İNCE SELANİK KÖKENLİ BUNU NİYE SÖYLESİN Kİ'
Geçen hafta sonu Yalova’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, kendisiyle ilgili sarf ettiği sözlere cevap veren İnce sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sağlık Bakanı gelmiş Göçmen Mahallesi’ne, vatandaşa anlatıyor. 'Muharrem İnce, Yalova’ya uzman doktor getirebilir mi, getiremez' diyor. Yahu uyanık, ben Sağlık Bakanı değilim. Bana soruyorsun, sen niye getirmiyorsun. Saf mısın, beceriksiz. Sağlık Bakanı sensin. Ben sana demişim ki 'onkoloji bölümü aç', açmamışsın. Uzman doktor vermemişsin, Sağlık Bakanısın. Bir de şöyle diyor; 'Muharrem İnce beni eleştirse eleştirse, benim Yunanistanlı olduğumu söyler' diyor. Muharrem İnce Selanik kökenli bunu niye söylesin ki. Aslında o karıştırıyor. Göçmenlere hakaret eden, 'Derenin ötesinden' diyen Temel Coşkun ile beni karıştırmış. 'Müjde' diyor Sağlık Bakanı, bölge hastanesi kuracakmış. Niye kurmadın şimdiye kadar?"
BAŞBAKANI TAKLİT ETTİ
Başbakan Erdoğan’ın 25 Mayıs Pazar günü Yalova’ya geldiğinde bir takım vaatlerde bulunacağını söyleyen İnce şöyle konuştu:
"'Ey Yalova halkı, Taşköprü’de bir askeri havaalanı var ya, orayı sivil ulaşıma açacağım' diyecek. 12 senedir söylüyorum, 2002’deki seçim broşürüme bakın, 'CHP iktidar olursa, size söz, o havaalanını sivil ulaşıma açtıracağım' dedim ama olamadım. 12 senedir bunu anlatmaya çalıştım, açmadı. Başbakanın aklına emin olun ki pazar günü Taşköprü’deki havaalanını sivil ulaşıma açmak gelecek. Buradan sesleniyorum, destekliyorum, gel aç." '300 OTOBÜS AYARLANDI'
Başbakan Erdoğan’ın pazar günkü Yalova programı için 300 otobüsün hazır olduğunu iddia eden İnce, şunları kaydetti:
"Pazar günü İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik’ten 300 otobüs ayarladı. 15 bin kişi. Otobüslerin park yeri de hazır. Otobüslerin park yeri de Bursa yolu üzerinde. Özel araçlar, minibüsler hariç, 300 otobüs. Yani buraya kamu kaynaklarıyla insanları yığacaklar. Zannetmeyin ki pazar günü burada Yalovalı'lar olacak. Bakın deniz ulaşımı, metrobüs bedava olacak. Haram zıkkım olsun."
'BEN SENİN YERİNDE OLSAM GELMEM'
AK Parti’nin anketinde 4 puan önde olduklarını ve kendisinin, Başbakanın yerinde olsa Yalova’ya gelmeyeceğini belirten İnce konuşmasını şöyle tamamladı:
"Pazar günü burada abartacak. Kantarın topuzunu kaçıracak. Anket yaptırdılar, onların anketinde 4 puan önde çıktık, haberiniz olsun. Baktılar ki pabuç pahalı, ben diyeceğini tahmin edeyim. Spor Bakanı buraya gelseydi şöyle diyecekti: 'Ey Yalovalılar, size 50 bin kişilik stadyum yapacağım'. Başbakan şunu diyecek abartırsa, 'Buradan İstanbul’a tüp geçit yapacağım, Yalova’yı büyükşehir yapacağım, İstanbul’la kardeş şehir yapacağım, olimpiyat köyü kuracağım.' O deniz kenarında karada İnkılâp Vapuru var ya onu da yüzdürürse hiç şaşırmam. Benim bir korkum var. Yalova’yı başkent yaparsa, vallahi biz de destekleyeceğiz. Yapar yani bu. Vaatlerin Yalova’nın başkent olacağına kadar gideceğinden kuşku duymuyorum. Sen Başbakansın büyük düşün. Yalova’da mahcup olacaksın. Ben senin yerinde olsam gelmem. Biz bu seçimi alacağız. Öğrenciye mektup yazmakla, hasta listesini bulmakla, insanlara baskı kurmakla bu iş olmaz." ”

SG(FK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)