CHP HEYETİ, ADAY TANITIM TOPLANTISINA KATILDI
CHP heyeti, havalimanından seçim otobüsüyle partisinin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici'nin bir restoranda düzenlenen tanıtım toplantısına katıldı. Heyette bulunan parti kurmayları burada kendisini karşılayan partilileri selamladı. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, tarihi bir dönem yaşanıldığını belirterek, hükümeti eleştirdi. Oran, yerel seçimlerin erkene alınabileceğini kaydederek, "İktidarın 11 yıldır uyguladığı politikalar ekonomiden demokrasiye, ulusal güvenlikten terörle mücadeleye komşularla ilişkilere baktığınız zaman Türkiye'ye olduğu gibi Gaziantep'e de çok çektirdi. 93 gün sonra önümüze sandık geliyor. Esasında iki yıl içerisinde sandık karşımıza 3 kere çıkacak. Belki erken seçim de gelebilir, seçim öne alınabilir. Çünkü artık bu hükümetin dikiş tutturma imkanı ve ihtimali kalmadı" dedi.
Oran, 746 ayrı noktadan belediye başkan adaylarını belirlediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Karşımızdaki AK Parti'nin bizim belirlemiş olduğumuz adaya karşın ancak 82 yerde adaylarını açıkladı. İşte Cumhuriyet Halk Partisi'nin farkı bu. Yerel seçimlere en hazır parti CHP'dir. Şu anda cumhurbaşkanlığı seçimlerine her türlü farklı senaryolarıyla hazırlık yapan parti CHP'dir. Partimiz; gölge kabinesiyle sağlıkta, eğitimde, ekonomide, dış politikaya kadar her konuda hükümet programını hazırlamış durumda. Ve yine CHP olarak hükümeti kurduğumuz zaman ilk 100 gün yapacağımız icraatların hepsini hazırladık, planladık ve bekliyoruz. Türkiye'de hangi parti bu kadar hazırlıklı. Dolayısıyla önümüzdeki sürece baktığımız zaman esasında karanlık bir dönemin bittiğini, aydınlık bir dönemin başlayacağını hepimiz görmemiz lazım. Hepimiz kendimize güvenmemiz gerekiyor."
İNCE: BU HARAMZADELERİN KOLUNU BACAĞINI KIRMA SEÇİMLERİDİR
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşu olan 25 Aralık tarihini hatırlatarak, 30 Mart'ın da Türkiye'nin temizlenme günü olacağını söyledi. İnce, hükümetin yaptıklarının yanına kalmayacağını ve hesabını verme gününün geldiğini savunarak şöyle konuştu: "Bunlardan hep birlikte kurtulacağız. Şimdi hesabı ödeme sırası geldi. Demokrasi, hesabı öbür dünyaya gitmeden görmektir. Demokrasi budur. Bizim inancımıza göre öbür dünyada hesap var. O hesabı Allah'a verecekler o ayrı ama demokrasilerde öbür tarafa gitmeden burada da hesap vereceksin. Bu hesabı verecekler. Ben ısrarla ne dedim size. Bakın bu yerel seçimler sadece belediyecilik, kanalizasyon yol park seçimleri değildir. Bu seçimler, bu haramzadelerin kolunu bacağını kırma seçimleridir. Bunları aşağı indirme seçimleridir. Eğer bu seçimde, 30 Mart’ta bunların dalını budağını aşağı indirirsek hemen ardından gelecek olan genel seçimde, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bunları otobüslere doldurup doğrucu yüce divana göndereceğiz hep birlikte."
HÜKÜMETE 'HİTLER' BEDDUASI
Türkiye’de yapılanların suçluluk telaşının işaret olduğunu ifade eden İnce, hükümete 'Hitler' bedduasında bulunarak, şöyle devam etti: "Türkiye’de yapılanlar bir suçluluk telaşının işaretidir. Korkuyorlar. 11 yıldır hep 'Bugünler nasıl olsa geçmez. Bizim iktidarımız sonsuza kadar sürer' diye düşündüler. Hep öyle zannettiler. Hitler'le Tayyip Erdoğan aynı mantıkla hareket etmiştir. Hitler de 1923'te bir yürüyüşe katılmış, 4 ay hapis yatmıştır. Dışarıya mağdur olarak çıkmıştır. Sonra merkez sağ ile iş birliği yapmıştır. Sonra inşaat işlerine hız vermiştir. Sonra yol yapmıştır. Sonra generalleri tasfiye etmiştir. Sonra radyolarda eğlence programlarını artırmıştır. Sonra yargıyı ele geçirmiştir. Bu anlattıklarım Hitler'in yaptıkları. Bunlar Türkiye'de size kimi hatırlatıyor? O zaman diyorum ki Allah sonunu da benzetsin."
CHP heyeti, konuşmaların ardından partililerden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan CHP eski Milletvekili olan Akif Ekici’ye destek istedi.