CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki CHP'li vekillerden oluşacak heyetin, Ramazan Bayramı'nda Gazze'ye gideceği belirtildi. Heyette yer alan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na kağıt üstüne kınamalar yapılmaması, bölgeye gidilerek gerekirse kalkan olunması için bir çağrıda bulunduk. Gazze'den akan kanı uluslararası düzeyde yapılan ve kağıt üstünde kalan kınamalar da durdurmamaktadır. Filistinli kardeşlerimiz yanı başımızda katledilmektedir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında CHP'li milletvekillerinden oluşan heyet, Ramazan Bayramı'nda Gazze'ye gidecek. Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba dışında heyette ayrıca Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Sinan Aygün'ün de bulunduğu öğrenildi.
AKAN KANI KAĞIT ÜSTÜNDE DURDURAMAZSIN AÇIKLAMASI
Yazılı açıklama yapanCHP Manisa Milletvekili Özel, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun Gazze'de yaşanan olayları sadece kağıt üstünde kınamakla yetindiğini vurguladı. Özel, "TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na kağıt üstüne kınamalar yapılmaması, bölgeye gidilerek gerekirse kalkan olunması için bir çağrıda bulunduk. Gazze'den akan kanı uluslararası düzeyde yapılan ve kağıt üstünde kalan kınamalar da durdurmamaktadır. Filistinli kardeşlerimiz yanı başımızda katledilmektedir. Bugün itibariyle, İsrail'in insan haklarına aykırı uygulamalarına ve yürüttüğü savaş politikasına dur diyebilmek için Ortadoğu'da barışın sağlanması adına gerçekten samimi bir adım atarak Filistin'de dökülen kanı durdurabilmek için Gazze'ye hareket etme kararı aldık. Bölgeye ulaşabilmek için hangi yolu ve yöntemi izleyeceğimiz konusunda çalışmalara başladık. Yarın konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'na bilgi vereceğiz. Umarız bizler, İsrail'in Gazze'de yaptığı bu katliama bayramda bütün dünyanın dikkatini çekebiliriz. Bu amaçla CHP olarak orada olacağımızı orada olmak için girişimlerde bulunacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" dedi.
BAŞBAKAN'IN GAZZE'Yİ ZİYARET SÖZÜNÜ HATIRLATTI
Gazze'de ölen çocuklar için TBMM'nin yayınladığı bildirilerin bir anlamının olmadığını belirten CHP Milletvekili Özel, şöyle devam etti:
"CHP olarak bu kararı açıklamamızın ardından Dışişleri Bakanlığı ile görüşeceğimizi söyledik. Önce Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba'nın başkanlığında gideceğimiz heyetle birlikte bir toplantı yapacağız. Her zaman çocuklar ölüyor ve biz Meclis'te bir bildiri yayınlıyoruz. Kararlı bir bildiri oluyor ama sonra bu bildiri unutuluyor ve çocuklar ölmeye devam ediyor. İlk kez bildiri yayınlamanın dışında bir şey yapılması gerektiğinin altını çiziyoruz. Civarındaki bütün ülkeler ile sorun yaşayan, geleneksel diplomatik ağırlığını kaybetmiş Türkiye'nin bölgede söylediği sözün kıymetinin olmaması, Dışişleri Bakanının, Başbakanın her zaman en üst tonda, en sert ama arkası gelmeyen açıklamalarının sonuç vermiyor olmasına bir tepki olarak bu ziyareti planladık. O gün Meclis'te bildiri yayınlandı ve ardından AKP, CHP milletvekilleri ile ilk kez birlikte İsrail Büyükelçiliğinin önündeki protestoya katıldık. Ama katliam devam ediyor. Daha sonra TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na bu görüşümüzü ifade ettik. Ama onlardan da bu konuda henüz bir dönüş olmadı. Kaldı ki Başbakan geçen seneden beri Gazze'ye gideceğim dedi, ama hala gitmiş değil. Bu sözünün üzerinden 1 yıl geçti."
CANLI KALKAN OLACAĞIZ
Gazze'ye gittiklerinde ölen çocuklar için canlı kalkan olmayı da düşündüklerini belirten CHP Manisa Milletvekili Özel, "Oraya gittiğimiz de ne ile karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Ama önemli olan şu ki önümüzdeki bayramda Gazze'de olmayı, gerekirse çocuklara atılan bombaların önüne canlı kalkan olmayı ve orada kalıcı barışın sağlanması için katkı sağlamayı görev olarak biliyoruz ve o yola çıkıyoruz. Yolda karşılaşacağımız güçlüklerin ise hiçbir önemi yok. Aksi takdirde herkes bu güçlükleri düşünürse, esas vahşeti, katliamı oradaki siviller, çocuklar yaşamaya devam edecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI