CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve beraberindeki partililer, teravih namazı sonrasında Bağcılar Meydanı'na kurulan Ramazan stantlarını gezdi. Çelebi ile Salıcı, vatandaşların 5 siyasi partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hakkındaki görüşlerini dinledi. 

Ziyaretlerin seçim dolayısıyla olmadığını, bu tür ziyaretleri sürekli yaptığını belirten Süleyman Çelebi, "Öncelikle bu gezmelerimizin yanlış algılanmasını istemiyoruz. Vefat eden vekil arkadaşım Mevlüt Aslanoğlu ile haftanın üç günü sürükle olarak geziyorduk. Bu gezdiğimiz yerlerde iftar sofraları kurduk yemekler verdik" diye konuştu.



ÇELEBİ: DEĞERLENDİRMELERİ GEREKLİ YERLERE İLETECEĞİZ

Çelebi, yaptıkları gezilerde kamuoyunun cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yaklaşımlarını değerlendirdiklerini ifade ederek, "Gezilerimiz sırasında vatandaşlarımızın bize ilettiği öneri ve değerlendirmelerini alıyoruz. Bu dilek ve değerlendirmeleri gerekli yerlere ileteceğiz. Bu dolaşmalarda şunu gördüm; daha çok bir teveccüh olduğunu cumhurbaşkanlığı konusunda varılan mutabakata toplumun büyük bir sempati ile baktığını söyleyebilirim" şeklinde konuştu.



SALICI: ZEMİN YOKLAMASI YAPIYORUZ

CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise, "Teravih namazı sonrası çok sayıda vatandaşımız Ramazan etkinlikleri alanına geliyor. Burada cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında vatandaşların görüşlerini öğreniyoruz. Bir tarafta uzlaşı adayı var; bir tarafta sayın Demirtaş ve bir tarafta da sayın Erdoğan var. Burada hem Ramazan'dan dolayı yaşamı soruyoruz hem de yaklaşık 35 gün sonra gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçimle ilgi bir zemin yoklaması yapıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI