CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, yurt genelinde yaklaşık 47 bin sözleşmeli kamu personelini ilgilendiren '4/C' kapsamında çalışanların '4/A' kadrosuna alınması amacıyla, 'Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair' yasa teklifi verdi.
CHP'li Haydar Akar, 657 sayılı kanunun 4’üncü maddesinin ( C ) fıkrası kapsamında çalışanların, aynı sayısı kanunun 4 ‘üncü maddesinin ( A ) fıkrası kapsamında kadrolu personel olarak ataması amacıyla hazırlanan Kanun Teklifi'ni gerekçesi ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunarken, bu teklifi medya mensupları ile de paylaştı.
TBMM Başkanlığına sunulan kanun teklifinin gerekçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4/C’lilerin de kadroya alınacağı açıklamalarına rağmen, 100 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin düzenleme yapılırken, sözleşmeli 4/C personelin kapsam dışı bırakıldığına arak kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmediğine ve eşitlik ilkesinin yok sayıldığına dikkat çekildi. Kanun teklifinde şöyle denildi:
"4 ( C ) olarak karşımıza çıkan ve kamu personelinin en çok mağduriyetini yaşayan kesimin istihdamını düzenleyen biçim, var olan memur statüsüne göre iş güvencesinin, mali ve sosyal hakların yok sayıldığı bir biçimdir. Özelleşme öncesi kamu kurumlarında uzun süredir çalışan, ya da KPSS'den almış olduğu puan ve hatta sınavla ilgili kuruma yerleştirilen bu personelin 4 ( C ) atamasından sonra özlük hakları bulunmayıp, çalışma koşulları her yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlenmektedir. Bu nedenlerle ve ‘Eşit İşe Eşit Maaş' ilkesi gereği de hiçbir hakları olmayan 4 (C) li kamu çalışanlarının memur kadrosuna geçirilerek, güvenceli çalışma koşullarına sahip olmaları sağlanmalıdır." 

MB(MB/COŞ)