Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA, () - TBMM Genel Kurulu bugün eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp açılmaması için toplandı. Konuya ilişkin söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Bu hesap mutlaka Yüce Divan'da görülecektir. Hiçkimsenin üstünü örtmeye gücü yetmeyecektir. Bugün tarihi bir gündür, 12 yıllık saltanat ideolojisinin sona erdiği gündür. Siz de yok olup gideceksiniz. Hangi tepeye çıkarsanız çıkın, bunun hesabı mutlaka görülecektir. Yolsuzlukların üzerini örtmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.
"KİMSE YÜZDE 43 OYU, İDDİALAR KONUSUNDA, BİR GÜVENOYU OLARAK GÖRMESİN'
Yüzde 43 oyun rüşvet ve yolsuzluk iddiaları konusunda, bir güvenoyu olarak görülmemesi gerektiğini belirten Hamzaçebi, şunları söyledi:
"Bu seçim sonucu ile yüzde 43 oy ile biz yolsuzluk ve rüşvet iddialarından arındık iddiasında olana bir iktidar var. Her seçim sonrası yapılan balkon konuşması evvelkilerde olan mağduriyetin ifadesi ürkütücü bir keyfin ifadesi yanında olarak balkondaki zevat ile birlikte, pervasızlığın ilanıydı. Asıl vahim ola buydu. Kimse, seçimde aldığı oyu, yüzde 43 oyu, rüşvet ve yolsuzluk iddiaları konusunda, bir güvenoyu olarak görmesin. Kimse bu oya güvenerek, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının üzerini örtebileceğini düşünmesin. Hiçkimse, kurulacak komisyonlarla bunun üzerini kapatabileceğini düşünmesin. Kimse yüksek tepelere çıkma hevesi ile bu yolsuzluk iddialarını kapatabileceğini düşünmesin. Şimdi yüksek tepelere çıkma hevesinde olan birileri var. Oraya çıkma hesaplarını yapıyor."
'BU HESAP MUTLAKA YÜCE DİVAN'DA GÖRÜLECEKTİR'
Kuran-ı Kerim'de de geçen Ad Kavmi'nin helakını örnek veren Hamzaçebi, bu kavmin her yüksek tepeye yapılar yaptığını hatırlattı. İktidarın da şimdi bulduğu her boş arsaya gökdelen, rezidans yaptığını anlatan Hamzaçebi, "Bu hesap mutlaka Yüce Divan'da görülecektir. Hiçkimsenin üstünü örtmeye gücü yetmeyecektir. Bugün tarihi bir gündür; 12 yıllık saltanat ideolojisinin sona erdiği gündür. Siz de yok olup gideceksiniz. Hangi tepeye çıkarsanız çıkın, bunun hesabı mutlaka görülecektir. Yolsuzlukların üzerini örtmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

(HT/SS)