Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, () - CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, bugün ülkede yaşananların kabul edilir şeyler olmadığını, hukuk sisteminin zedelendiğini belirterek, "Yargıçların arkasında yazar 'Adalet mülkün temelidir' diye ama o sadece orada yazı olarak kalmamalıdır" dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Isparta Teşkilatı'nı ziyaret etti. Seçim bürosunda CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol ve partililer tarafından karşılanan Haberal, Türkiye'de hukuk sisteminin zedelendiğini belirtti. Haberal, şunları dile getirdi:
"Maalesef bugün yaşadıklarımız kabul edilebilir bir şey değildir. Adaletin ve özgürlüğün olmadığı yerde mutluluk yoktur. Görüyoruz ki ülkemizin hizmete ihtiyacı var. Ülkemizde maalesef demokrasi zedelendi. Türkiye'yi kuranlar demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti kurdu. Bize böyle emanet ettiler bu ülkeyi. Halbuki bugün hukuktan bahsedebiliyor muyuz? Maalesef."
'ADALETİN MÜLKÜN TEMELİ OLDUĞU SÖZDE KALDI'
Milletvekili Haberal tutuklanmasına da değinerek, "Ben 13 Nisan 2009'dan beri hep şunu sordum: Niye bize bu uygulamayı yaptınız? Suçum neyse söylesinler. Benim suçumu bilen var mı? Ben hep 'Bu ülkeye nasıl hizmet yaparım?' dedim. Suç varsa mutlaka ceza vardır. İnsanlar şunu bilsin: Eğer biri suç işlerse mutlaka cezalandırılır; adalet uygulansın. Yargıçların arkasında yazar 'Adalet mülkün temelidir' diye, ama o sadece orada yazı olarak kalmamalıdır. Ben yargılandığım dönemde de hep aynı şeyi söyledim" diye konuştu.
Türkiye'ye demokrasinin yerleşmesinde 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in çok önemli katkısı olduğunu ifade eden Haberal, İslamköy'e gidip Demirel adına yapılan tesislerin açılışına katılacağını söyledi.

ME(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)