CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Keşan İlçesi'ne bağlı Beyendik Beldesi'nde sahte seçmen kaydı yapıldığı iddiası ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya soru önergesi verdi.
Beyendik Beldesi Belediye Başkan Adayı CHP'li Muhammet Örnek, beldede oturmayan 197 sahte seçmen tespit ettiklerini, bu kişilerin nüfus kayıtlarının Belediye Başkanı AK Parti'li Nuran Uslu tarafından beldeye aldırıldığına dair iddialar bulunduğunu öne sürdü. Edirne Milletvekili Recep Gürkan, bu iddialar ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Önergede, Beyendik’te resmi makamlar tarafından yapılan kontroller sırasında seçmen listesinde kayıtlı olup, beldede oturmayan kişilerin tespit edildiğini hatırlatarak, "Beldede yaşamayan bu seçmenlerin boş meskenlere, samanlıklara hatta evinde yaşamakta olan kişilerin yanına ilave edildiği görülmektedir" dedi. Recep Gürkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan şu sorulara yanıt verilmesini istedi;
"Edirne İli Keşan İlçesi Beyendik Beldesi'nde tespit edilen kaçak seçmenlerle ilgili olarak bir soruşturma başlatılmış mıdır? Edirne İli Keşan İlçesi Beyendik Beldesi'nde tespit edilen kaçak seçmenlerin sayısı nedir? Bu kaçak seçmenlerin işlemleri hangi kurum tarafından ve hangi yetkililerin imzası ile yapılmıştır? Herhangi bir evde yaşamakta olan kişilerin bilgisi olmadan o eve ilave seçmen kaydı yapılabilmesi yasal olarak mümkün müdür? 2014 yılı yerel seçimlerinin sağlıklı olarak gerçekleştirilmesi için almış olduğunuz tedbirler nelerdir? Bu ve benzeri şekilde yasal olmayan işlemlere teşebbüs edenlerin önüne geçmek adına almış olduğunuz önlemler nelerdir?”