CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Türkiye'nin Suriye'de savaşan muhalif gruplara destek verdiğini herkesin bildiğini belirterek, "Bizzat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan insanlar gidip orada bu savaşa katılıyorlar ve hayatlarını kaybediyorlar" dedi.
CHP'li Hurşit Güneş, Karabük'te partisinin il teşkilatını ziyaret etti. Güneş, CHP'nin 1950'den bu yana tek başına iktidara gelmediğini, Başbakan Erdoğan'ın da sık sık bunu dile getirdiğini ifade ederek, şöyle dedi:
"Doğru söylüyor. 1950'de Demokrat Parti, 1960'lı yıllarda Adalet Partisi, 1980'li yıllarda Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi iktidar oldu. Bugün de Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarda. Fakat bu saydığım partilerin tamamı siyaset tarihinin Karacaahmet'indedir. CHP dimdik ayaktadır. Çünkü CHP tarihi itibariyle tertemiz, pırıl pırıl, ak bir geçmişe sahiptir. Bizim geçmişimizde hiç kara leke yoktur. CHP'ye iftira edilir ama tutmaz. Çünkü gerçek değildir. Hakkında söylenen şeylerin tamamı yalan ve iftiradır. Bir siyasi parti, 'sizin taş üstünde taşınız yoktur, dikili ağacınız yoktur' diyorsa o bilinki müfteridir. Bilinki 11 yıldır yaptığı satışların, özelleştirmelerin tamamı CHP'nin eseridir."
Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir hükümetin komşusuna silah sevk etmediğini vurgulayan Güneş, şöyle konuştu:
"Bunlar silah sevk etmekle kalmadı, ülkemiz sınırları içinde, o ülkede insan öldüren insanlar için komuta merkezi, karargah kurdurdular. Başbakan oradaki terör örgütleriyle kol kola girmiş vaziyette. Zaten böyle bir iddia var. Birçok muhalefet milletvekili, 'Türkiye'nin içinde El Kaide terör örgütünün eğitim yerleri var mı?' diye soru önergeleri veriyorlar. Aslında böyle bir yerin olup olmadığı önemli değil. Çünkü Türkiye'nin orada savaşan insanlara destek verdiğini dünya alem biliyor. Bizzat Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan insanlar gidip orada bu savaşa katılıyorlar ve hayatlarını kaybediyorlar. Ben bir soru önergesi verdim. '29 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ölmüş, bunların isimlerini açıkla' dedim. Ama yanıtlamadılar. Ne yazık ki Suriye'deki dökülen kanın daha da artması için bir dış politika sergileniyor. Bu cumhuriyet tarihi boyunca olmamış bir şeydir."