İZMİR’e Parti Okulu projelerini incelemek için gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün "CHP'de bir gün tarih yazılacaksa Sarıgül olmadan o tarihi yazmak mümkün değil" sözlerine cevap verdi. Günaydın, "Partinin yazacağı tarih kişilere bağlı değildir. Partinin kurumsal kimliğine bağlıdır. Kalıcı olan CHP’dir" dedi.
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, partisinin proje fabrikası olarak da adlandırılan 'Parti Okulu' çalışmalarını incelemek için İzmir’e geldi. İlk olarak Bornova Erzene Mahallesi 537 sokakta 'Sevgi eliyle güzelleşmek' adı altındaki sokak düzenlemesi projesi için partililerle bir araya geldi. Çalışmalarda belediyelerden, il ve ilçe başkanlıklarından katkı alınmadığını söyleyen Günaydın, "Mütevazı ve başarılı bir çalışma olmuş. Maddi anlamda büyük bir iş değil belki ama insanın yanında olmak ve yaşadığı yeri güzelleştirmek adına büyük bir iştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
'HEVES GÜZELDİR'
Yapılan incelemelerin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Günaydın, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yerel seçimlerde İzmir’deki 14 ilçede belediye başkanlığını garanti kazanacakları yönünde tahminrde bulunduğu açıklamasına cevap verdi. Yapılan anket çalışmalarında CHP ve AK Parti’nin arasındaki oy farkının 10 puanın altına düşmediğini söyleyen Günaydın, "AK Parti İl Başkanı yerel seçimlerde 14 ilçenin garanti alınacağını söylemiş. Heves güzeldir. 2011 sonuçlarıyla 2014’ü karıştırmamak lazım. Yerel seçim dinamikleri farklıdır. Benim tavsiyem İzmir’de Bayındır’a dikkat etsinler. İzmir’de AKP’ye tavsiyem budur" dedi.
'BUNUN ADI DEMOKRASİ DEĞİL'
CHP’nin 300 belediye başkan adayının belli olduğunu belirten Günaydın, "Bir yere sandık koyuyorsak oradan çıkacak bizim adayımızdır. Eğilim yoklamasında üyelerimizin tamamı oy kullanır. AK Parti’de eğilim yoklaması yapıyor. Ama onlarda yapılan eğilim yoklamasında il yönetimi, meclis üyeleri ve il başkanı oy kullanıyor. AK Parti’nin görevlileri sandığı alır bagaja koyar genel merkeze götürür. Sandıktan kimin çıktığını bilemez kimse. Bunun adı demokrasi değil" diye konuştu.
Yapılan aday adaylığı anketlerinde analitik ve dinamik bir sorgulama yaptıklarını belirten Günaydın, CHP’nin aday adaylarının diğer partilerin aday adaylarıyla da karşılaştıran incelemeler yaptıklarını dile getirdi.
'PARTİNİN TARİHİ KİŞİLERE BAĞLI DEĞİLDİR'
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün "CHP'de bir gün tarih yazılacaksa Sarıgül olmadan o tarihi yazmak mümkün değil" şeklinde yaptığı açıklamaya cevap veren Günaydın şöyle konuştu:
"Partinin yazacağı tarih kişilere bağlı değildir. Partinin kurumsal kimliğine bağlıdır. Kalıcı olan CHP’dir. CHP 2014 seçimlerinde bir tarih yazacak. Sarıgül de katkı koymak istiyor. Doğal karşılarız. Prosedür açıklandı. Sarıgül de ilgili prosedürlere uyacağını söyledi. CHP önemli tarihler yazdı. Bu dünya kimseye kalmaz. Hepimiz gelip geçiciyiz. CHP yeni filizleriyle birlikte nice 90 yıllara yürüyecek."
Günaydın Bornova’da programı ardından Çiğli İlçesi’nde düzenleme yapılan Güzeltepe İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret etti.