CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Muğla'nın Datça İlçesi'nde düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, "Başçalan diyor ki 'Ey CHP parayı nereden bulacaksın?' Hakça paylaşırsak sorun kalmaz. Ama esas kaynağı nereden bulacağız biliyor musunuz? Bakanlarınızla, başbakanlarınızla beraber evlerinizde topladığınız o rüşvet paralarını halka dağıtacağız" dedi.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge, CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın’ın yanı sıra CHP Muğla milletvekilleri Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün, Datça Belediye Başkan Adayı Şener Tokcan ve çok sayıda partilinin katıldı.
Günaydın, 30 Mart seçimlerinde AK Parti’yi tarihin çöplüğüne göndereceklerini belirterek başladığı konuşmasında, siyasi nezakete özen gösteren biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
"Ancak, kediye kedi demek zorundayız. Herhangi bir demokratik ülkede yürütmenin başı, adalet bakanına telefon edip de ’Şunlar mahkum olacak’ diyorsa o memlekette o başbakanın ve o adalet başkanının o gün istifa etmesi gerekir. Eğer bir ülkede, içişleri bakanı İstanbul Emniyet Müdürü’ne telefon edip de 'Savcıların talimatını yerine getirmeyin. Yerine getirirseniz, karşınızda beni bulursunuz' diyorsa, o içişleri bakanı o gün istifa etmelidir. Eğer yürütmenin başı anket firmasına baskı yapıp, 'CHP’nin oylarını düşük gösterin' diyorsa veya 'Alo Fatih' deyip medyanın yayın akışına müdahale ediyorsa o gün istifa etmesi gerekir."
Türkiye’de emeklilerin aldıkları çok düşük maaşlarla yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarına dikkat çeken Günaydın, "CHP, çıkıyor diyor ki 'İntibak yasasını çıkartacağız ve emeklilerin maaşlarını yükselteceğiz.' Başçalan diyor ki 'Ey CHP parayı nereden bulacaksın?' Türkiye büyük ülkedir. Türkiye üretiyor. Hakça paylaşırsak sorun kalmaz. Ama esas kaynağı nereden bulacağız biliyor musunuz? Bakanlarınızla, başbakanlarınızla beraber evlerinizde topladığınız o rüşvet paralarını halka dağıtacağız" diye konuştu.
Artık mızrağın çuvala sığmadığını ifade eden Günaydın, "Artık, rüşvet paralarını biliyoruz. Bu saptamayı yaptık peki ne olacak? Türkiye’de korku duvarları aşıldı. Türkiye 90 yıllık CHP’nin koca çınarı altında birleşmeye hazır bir hale geldi. Bu dikta rejimini yıkmak için herkesi CHP’de birlik olmaya çağırıyorum. İnsan onuruna aykırı olarak 11 yıl boyunca her türlü suçu büyük bir aymazlık içerisinde işleyenleri bağımsız bir yargı sistemi kurup, adaletin önüne çıkaralım. Yargının bağımsız olmasının teminatını biz oluşturalım. Ancak bu insanlık suçlarını işleyenleri cezasız bırakmayalım. Artık hapishanelere yurtseverler dolmayacak, artık hapishanelere demokrasi ve özgürlüğü savunanlar dolmayacak. Hapishanelere dikta rejimi kurarak sülalelerini zengin edenler dolacak" dedi.

MÇ(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)