Hilmi DUYAR/BALIKESİR, () - CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, AK Parti'nin oylarının yüzde 36'ya düştüğünü, CHP'nin oylarının ise yüzde 31'e yükseldiğini ileri sürdü.
Gökhan Günaydın, Balıkesir Basri Otel'de, CHP Balkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, büyükşehr belediye başkan adayı Sami Sözat’la basın toplantısı düzenledi, ilçe belediye başkan adaylarıyla biraraya geldi. İktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Günaydın, AK Parti'nin oylarının yüzde 36'ya düştüğünü, CHP'nin oylarının ise yüzde 31'e yükseldiğini ileri sürdü. Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilemeyeceğinin farkına vardığını belirten Günaydın şunları söyledi:
“Elimize 3 gün önce ulaşan anket sonucuna göre CHP’ye oy vereceklerin oranı yüzde 31, AK Parti’ye oy vereceklerin oranı yüzde 36. Bilindiği gibi Recep Tayyip Erdoğan bundan 1 yıl önce anayasa değişikliği yaparak başkanlık sistemi getirmeyi, kendisi de Türkiye'nin ilk başkanı olmayı hayal ediyordu. O nedenle Atatürk Orman Çiftliği'nde saray yaptırmaya başladı. Ancak şimdi, AK Parti'nin üç dönem şartını nasıl kaldırabiliriz arayışı içine girdiler. Bunun nedeni Başbakan Erdoğan’ın başkanlık yapamayacağını anlamasıdır. 30 Mart'ta elde edilecek sonuçlara göre Türkiye'nin siyasal yaşamı yeniden şekillenecek. Meşruiyetini yitirmiş, her geçen gün ortaya çıkan skandallarla Türkiye'yi yönetme yeteneğini çoktan kaybetmiş iktidarın, genel seçime kadar tutunabilmesi mümkün olmadığını bütün Türkiye görmektedir.”
Günaydın, bir gazetecinin “İktidarın, 'CHP cemaatle kol kola girdi' sözüne ne diyorsunuz?” şeklindeki sorusuna “Cemaatle AK Parti Hükümeti kolkola girip mevcut düzeni yarattı. CHP bu süreçte halktan yana sürekli muhalefet etti. Açık bir biçimde şunu söylüyoruz: CHP yalnızca yurttaşla ittifak yapar” yanıtını verdi.

HD(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)