CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplumu kutuplaştırdığını söyledi.
CHP'nin 27 Mart'ta Adana'da yapacağı miting öncesi incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Milletvekili Levent Gök, il teşkilatında değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Erdoğan'ın kendisine oy vermeyenler dışındaki kesimi düşman muamelesine tabi tuttuğunu kaydeden Levent Gök, "Başbakan'ın sözlerinde nefret söylemi var. Bir ülkenin başbakanının, bir ülkeye yapabileceği en büyük kötülüklerden bir tanesi de kutuplaşma yapmaktır. Başbakan'ın, kutuplaşmış bir toplumu birleştirmesi ve dostça duyguları arttırması gerekir. Ancak, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir başbakan tarafından toplumun kutuplaştırıldığı ve ayrıştırıldığı bir dönemi yaşıyoruz" dedi.
'30 MART YEREL SEÇİMİN ÖTESİNE GEÇMİŞTİR'
30 Mart seçimlerinin çok farklı bir düzene girdiğini belirten Levent Gök, "Bu seçim bir yerel seçimin ötesine geçmiştir. Bunun başlıca nedeni şu andaki iktidar partisi ve bizzat Başbakan'ın ta kendisidir. Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, Cumhuriyet tarihinin en ağır, bunalımlı, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının kanıtlarıyla ortaya döküldüğü ve 4 bakanın rüşvet ve yolsuzluktan istifa ettiği, hatta bir bakanın istifa ederken 'Ben istifa ediyorum ama esas istifa etmesi gereken Başbakan'dır. Ben bugüne kadar ne yaptıysam onun talimatlarıyla yaptım' dediği bir ülkede, hep beraber bu seçimlere doğru gidiyoruz. Başka demokratik ülkelerde 17 Aralık'tan bugüne kadar yaşadığımız olayların bırakın onda biri yüzde biri, milyonda biri dahi gerçekleşse o ülkenin başbakanı ve hükümetinin ayakta kalması söz konusu değildir. Şerefli ve namuslu bir iktidar ve ülkeyi yönetenler derhal görevi teslim ederler ve vicdanlarda, yargıda aklanma yolunu seçerlerdi" diye konuştu.
TWITTER AÇIKLAMASI
Başbakan Erdoğan'ın Twitter ile ilgili sözlerine de değinen Gök, sözlerini şöyle tamamladı:
"İnternete düşen kayıtlardan ve düşmesi muhtemel kayıtlardan korkan iktidar, geçtiğimiz günlerde Başbakan'ın bir miting meydanında 'Twitter'in mwitterın kökünü kazıyacağız. Ben uluslararası camiayı da dinlemem. Onlar bizi ilgilendirmez' diyerek Twitter'ın yasaklanmasına tanık olduk. Dün de Başbakan, Youtube ve Facebook'u da hedef alan bir konuşma yaparak, Türk halkının sosyal medyasıyla duyurabildiği ifade ve düşünce özgürlüğünü de önünün kesileceğinin habercisi olmuştur. Twitter'ın kelime anlamı cıvıl cıvıl, özgürce konuşmaktır. O yüzden de simgesi bir kuştur. Başbakan kapatacağız derken aslında Türk halkının özgürce konuşmasına ifade hürriyetinin kökünü kazıyacağız demiştir. Türkiye'yi yasakçı bir anlayışa götürmektedir. Başbakan'ın miting meydanlarında verdiği talimatlarla ülke yönetilir hale gelmiştir."

AÖ(BK/CK) (FOTOĞRAFLI)