Ebubekir KARATOPRAK/ ŞIRNAK, () - ŞIRNAK'ta bulunan CHP Ankara Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi Levent Gök, "Hemen yanı başımızda yangınlar devam ediyor. Irak'ta Kobani bölgesinde ve yine Suriye'de, yine iktidarın yarattığı bir İŞİD faktörü var, bir İŞİD gerçeği var. Ne yazık ki bu İŞİD'in oluşmasında AKP iktidarının onlara sağladığı silah, mühimmat, lojistik destek ve insan desteği olmak üzere pek çok faktörler, bu gün İŞİD'i yaratan faktörler olarak karşımıza çıkmış ve artık silahlar Türkiye'ye dönmüş bulunduğunu görüyoruz" dedi.
CHP Parti Meclis üyesi Hüseyin Yaşar ile birlikte Şırnak'a gelen CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Kürt sorununu yakından bildiklerini ve bölgede huzur ile güven istediklerini anlatan Gök, partilerinin Kürt sorununa ilişkin yaptığı çalışmaları anlattı. 12 Eylül'de işkencelerle gündeme gelen Diyarbakır cezaevinin kapatılarak utanç müzesi haline getirilmesi için defalarca kanun teklifi ve araştırma önergesi verdiklerini ancak bunun her defasında reddedildiğini ifade eden Gök, "Biz biliyor ve inanıyoruz ki Türkiye'de insanlar Kürtler, Türkler herkes, bir arada yaşama gayreti içerisinde, yıllardan beri beraberliklerini sürdürüyorlar. Ama biz de Türkiye'de yaşayan bütün yurttaşlarımızın herkesin kendi hak ve özgürlüklerine kavuşacağı bir ortam yaratmakla mükellefiz. Bu konuda CHP çok samimi çözüm önerileri getiriyor. Biz HDP'nin aldığı oylarla mecliste temsil edilmesini önemli buluyoruz. CHP olarak Kürt kökenli yurttaşlarımızın verdiği oylarla parlamentoda temsil edilmesi, onların en meşru talepleridir ve meşru haklarıdır" ifadesini kullandı.
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, Irak'ta ve Kürtlerin yaşadığı Suriye'nin Kobani kentine yönelik terör saldırılarını değerlendiren Gök, "Hemen yanı başımızda yangınlar devam ediyor. Irak'ta Kobani bölgesinde ve yine Suriye'de, yine iktidarın yarattığı bir İŞİD faktörü var, bir İŞİD gerçeği var. Ne yazık ki bu İŞİD'in oluşmasında AKP iktidarının onlara sağladığı silah, mühimmat, lojistik destek ve insan desteği olmak üzere pek çok faktörler, bu gün İŞİD'i yaratan faktörler olarak karşımıza çıkmış ve artık silahlar Türkiye'ye dönmüş bulunduğunu görüyoruz. Artık bu İŞİD'in tehdidinin ortadan kaldırılması halkın bu tehditten kurtulması gerekmektedir. Bu konuda hükümetin bir adım atmadığına tanık oluyoruz" dedi.
HÜKÜMET ROBOSKİ'YE DEĞİL GAZZE'YE AĞLIYOR
Gök, hükümetin Gazze'de ölenlere ağladığını, ancak Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Gülyazı Köyü'nde Türk savaş uçaklarının bombardımanında ölen 34 kişi için tek bir gözyaşı dökmediğini öne sürdü. Yarın Gülyazı Köyü'ne gidecekleni belirten Gök, "Tam 2 yıl 8 ay önce Türk savaş uçaklarının açtığı ateş sonucu 34 yurttaşımızın, anıları taptaze ortadan dururken hükümet Gazze'de ölenlere ağlıyor, Roboski'de ölenler için daha bir tek gözyaşı dökmemiştir. Dış dünya ile İsrail şu anda hükümetimize şöyle dese yeridir; 'Sen daha Uludere'nin hesabını vermemiş bir hükümetsin. Orada ölen 34 yurttaşın hakkını savunmamışsın ve onlar açısından adaleti gerçekleştirememişsin. Sen ilk önce kendi yurttaşların için bir ağla ve adaleti gerçekleştir.' Ama bizim Gazze için de ağlama hakkımız vardır, Roboski için de ağlama hakkımız vardır. Roboski'de ölen 34 yurttaşımızın öldürüldüğü günden itibaren CHP, bütün gücüyle kamuoyunu aydınlatmaya, kamuoyu ile gerçekleri paylaşmaya ve burada yaşanılan dramı Türkiye halkıyla, dünya kamuoyuyla paylaşmaya gayret etmiştir. Uludere'de 34 yurttaşımız kendi savaş uçaklarımızca haksız bir şekilde öldürülmüştür. Ama orada adalet hala gerçekleşmemiştir. Gazze saldırısının gerçekleştiği, geçtiğimiz cuma günü Uludereli aileler Ankara'daydı ve Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurularını kulandılar. Niçin kulandılar? Çünkü iç hukuk yolları açısından, aileler açısından, adaletin aranmasına yönelik her türlü çabanın tıkandığı bir noktada aileler, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptı. Gazze'ye yapılan saldırlar için göz yaşı döken hükümetin hala Uludereli ailelerin yanında olmadığının altını çizmek isterim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI