Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,() - CHP'li Kamer Genç, Musul'da Türk vatandaşlarının kaçırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada; ''Hükümet herhangi bir bilgi vermiyor, bu bizi son derece rahatsız ediyor. Bunlar Türkiye'yi satmışlar'' dedi. 

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Genç, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskına değinerek; ''80, 90 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tutsak olduğu halde TBMM'ye bilgi verilmiyor. Kaçıyorlar. Tayyip Erdoğan da hiçbir şey olmamış gibi gitmiş memleketi olan eski ismi Potomya yeni ismi Güneysu olan yerde keyif çatıyor. Hükümet herhangi bir bilgi vermiyor, bu bizi son derece rahatsız ediyor. Bunlar Türkiye'yi satmışlar. Kime, hangi ülkeye satmışlar gelip bunun hesabını vermesi lazım. Biz bir parlamento olarak bundan çok rahatsızız. Böyle bir parlamentonun da artık bir fonksiyonu kalmamış'' diye konuştu.

Genç, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin de "Kamer Genç'in Bekir Bozdağ'ı kastederek, 'Bekir' demesini tasvip etmiyorum" ifadesini anımsatarak; ''Ben de karar aldım bu arkadaşı üzmemek için. Bundan sonra Bekir'e, 'tekir' diyeceğim. Biz Bekir'e, 'bekir' diyoruz" ifadelerini kullandı.

(FOTOĞRAFLI)