Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), () - CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Türkiye'nin sınırına dayandığını öne sürüp, "İşin kötü tarafı Reyhanlı'da sınır bölgelerimizde uyuyan hücrelerin önümüzdeki süreçte Musul'a yapılan saldırıya benzer saldırılarda harekete geçileceğine dair istihbarı bilgiler vardır" dedi.
Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Hatay Milletvekilleri CHP'li Refik Eryılmaz ile MHP'li Şefik Çirkin, Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek istedi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş'ın da eşlik ettiği Eryılmaz ve Çirkin, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
'TÜRKÜM' DİYEBİLİYOR MUSUN?
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için kullandığı Alevi ve Zaza'lıkla ilgi sözlerini değerlendiren Milletvekili Şefik Çirkin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği'ni, Halkın Demokrasi Partisi adayı Selahattin Demirtaş'ın Zaza'lığını sorgularken ve 'İşte bakın ben Sünni sen de Alevi misin değil misin, açıkla' diye nara atarken, Sayın Başbakan'a buradan bir soru sormak istiyorum. Sayın Başbakan, Atatürk'ün koltuğunda oturacak, yani bu devleti kuran ve bir Hataylı olarak da ay yıldızlı bayrağın altında yaşamamızın Allah'tan sonraki en büyük sebebi olan 'Ne Mutlu Türk'üm diyene' demiş Atatürk müdür? Tabi ki Atatürk'tür. Şimdi Sayın Başbakan; sen milletin Aleviliği'ni Sünniliği'ni bırak 'Ben Türküm' diyebiliyor musun? Onun cevabını ver? Bunu diyemiyorsan o koltukta nasıl oturacaksın" diye konuştu.
SEÇİLMEKTEKİ SIKINTISI DİLİNE YANSIYOR
Anayasal yetkilere göre millete hizmet etmenin yolunun başbakanlık olduğunu belirten Çirkin şöyle devam etti:
"O zaman niçin burayı bırakıp da oraya gitmek istiyorsun? Oraya gitmek istediğin zaman niçin başkanlık sisteminden, hatta başkanlık sistemini aşarak partinin cumhurbaşkanlığından bahsediyorsun? Şöyle bir ruhi sakatlıkla, tedaviye muhtaç bir anlayışla karşı karşıya olduğumuza inanıyorum. Kendisi başbakan iken cumhurbaşkanlığına, cumhurbaşkanı iken de başbakana tahammül edemeyen bir zihniyet. Bunun demokrasi ile bir alakası yok, olmaz, olamaz. Öyle zannediyoruz ki Sayın Başbakan'ın seçilmekteki sıkıntısı son hafta yaptığı mitinglerde diline yansıyor. Türkiye'nin birliğini beraberliğini huzurunu, kardeşliğini ve devletin bağımsızlığını,  bütünlüğünü düşünen herkes 10 Ağustos'ta sandığa gitmelidir. 10 Ağustos'ta sandığa gitmeyen adamın 11 Ağustos'ta ahkam kesmek gibi bir hakkı yoktur, olamaz, olmamalıdır. Biz cumhurbaşkanı adayı olan İhsanoğlu'nun seçileceğine inanıyoruz."
TERÖR ÖRGÜTLERİNE TESLİM OLMUŞ
CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ise Başbakan Erdoğan'ın izlediği dış politikanın ülkeyi terör tehdidi ile karşı karşıya bıraktığını öne sürerek şöyle konuştu:
"Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı makamına oturması bu politikaların devamı anlamına geliyor. Bu politikaların devamı da Suriye ve özellikle Irak da yaşan çatışma ortamının da Türkiye'ye sıçrama tehlikesini ortaya koyuyor. Yani bugün kendi vatandaşları konsoloslukta 1,5-2 aydır rehin alınmış olan ve bu konuda hiçbir şey yapamayan başbakanın o koltuğa oturmaması lazım. Terör örgütlerine teslim olmuş. Terör örgütlerinin şantajına, maruz kalan bir başbakanın, Cumhurbaşkanı olmaması lazım. En ağır yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarına maruz kalmış ve kendini aklayamamış birinin cumhurbaşkanı olmaması lazım."
UYUYAN HÜCRELER HAREKETE GEÇECEK
Hatay'ın Suriye sınırında yaptıkları incelemelerde Türkiye'nin büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu tespit ettiklerini kaydeden Eryılmaz şunları söyledi:
"Sınırda yapmış olduğumuz araştırmalarda incelemelerde maalesef bölge olarak Hatay olarak da ciddi bir terör tehditti altında olduğumuzu açıkça söyleyebilirim. IŞİD tehlikesi kapımıza sınırımıza dayanmıştır. Sınırlarımızın sıfır noktasında dünyanın en tehlikeli terör örgütü IŞİD'in bayrağı vardır. Bunlar Hatay'ı alacağız diye tehdit ediyorlar. Maalesef Tayyip Erdoğan bu konuda iki laf bile edememiş, bununla ilgili açıklama da yapmamıştır. İşin kötü tarafı Reyhanlı'da sınır bölgelerimizde uyuyan hücrelerin önümüzdeki süreçte Musul'a yapılan saldırıya benzer saldırılar için harekete geçileceğine dair istihbarı bilgiler vardır. Bu konuda soruşturma ve araştırma önergesi verdik. Vatandaşlarımızın bu konuda ciddi tereddütleri vardır."

FOTOGRAFLI