Deniz BAŞLI/ARDAHAN, () - CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermek için CHP heyeti Kars ve Ardahan'da temaslarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştirirken, "Niyet başlanlık sistemi de değil. Bu biraz tek adam sistemine gidiş. Milletin adamı olmak için milletin iradesine saygı göstermek lazım" dedi.
Kars'tan gelişte Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve İl Başkanı İlimdar Senem ile partililer tarafından karşılanan CHP heyeti, il başkanlığında basına açıklama yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Seyhan Erdoğdu, "Cumhurbaşkanlığının görevleri ülkeyi temsil etmek şeklindeki en temel görevi başta olmak üzere anayasamızda belirtilmişse de niyet başka. Niyet başkanlık sistemi de değil. Bu biraz tek adam sistemine gidiş. Tek adam ve gelişmelerde gördüğümüz gibi biraz da Bilal’i katarak yakın bir çevre yönetimine doğru hızlı bir gidiş içerisinde olduğunu görüyoruz. Türkiye parlamenter demokratik sistemin egemen olduğu yani milletin iradesinin hakim olduğu bir hukuk devleti mi olacak, yargı, yasama, yürütme yetkisinin kuvvetler ayrılığı ilkesinin geçerli olduğu bir hukuk devleti mi olacak? Yoksa giderek yargının, yasamanın ve yürütmenin tek adamda toplanmasının hedeflendiği anti demokratik bir diktatörlük memleketi mi olacak? Pankartlara afişlere milletin adamı yazmakla bu iş olmuyor. Milletin adamı olmak için milletin iradesine saygı göstermek lazım. Milletin iradesine saygı göstermek için de parlamenter demokrat sisteme kuvvetler ayrılığı ilkesine hukuk devletine saygı göstermek lazım. Ancak bir lider o zaman milletin adamı olabilir. Aksi taktirde kendi çevresinin adamı yani bir tek adamlık diktatörlüğü olur" diye konuştu.
17 Aralık ile ilgili olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu "Bu tarihi unutmak mümkün değil. Ancak, unutturulmak isteniyor. Sayın Bahçeli'nin son konuşmasında belirttiği gibi aklanmadan yolsuzluklarla ilgili hakkındaki bu kanıtlar içeren dosyalar olayını çözmeden değil cumhurbaşkanı, adayı bile olamaz. Türkiye Cumhuriyeti buna layık değildir" dedi.
CHP Parti Meclis Üyesi Faruk Demir, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ve Bursa Milletvekili Kemal Ekinci toplantıya katılan MHP İl Başkanı Taşkın Polat, DSP İl Başkanı Mustafa Morkoç ve parti yönetiicileriyle birlikte esnafı ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI