BURSA, () - CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Türkiye'de uyuşturucu madde 'bonzai' ile mücadele konusunda ek tedbirlerin alınıp alınmayacağını İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.
Birleşmiş Milletler Suç ve Uyuşturucu Ofisi’nin 'bonzai'yi en tehlikeli ve en hızlı yayılan uyuşturuculardan biri olarak değerlendirdiğine dikkat çeken CHP’li Erdemir TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede, "Bursa başta olmak üzere pek çok ilimizde hemen hemen her köşe başında satılan ve gençlerce kolaylıkla temin edilebilen sentetik uyuşturucu bonzai maddesi, özellikle gençlerin hayatını karartmakta ve can kayıplarına yol açmaktadır" dedi. 
Milletvekili Erdemir, önergesinde İçişleri Bakanı Ala’ya şu soruları yöneltti:
"Bursa’da uyuşturucu madde bonzai satanlara yönelik hangi tarihlerde operasyon düzenlenmiş ve toplam ne kadar bonzai ele geçirilmiştir, Operasyonlarda kaç kişi yakalanmış ve bunların kaçı tutuklanmıştır; Bursa’da bugüne kadar bonzai konusunda hangi kamu kurumları tarafından hangi kampanyalar yapılmış ve hangi eğitimler verilmiştir. Önümüzdeki süreçte hangi kampanyaların ve eğitimlerin yapılması planlanmaktadır. Bursa’da bugüne kadar bonzai kullanan kaç kişi hastaneye kaldırılmış ve bunların kaçının tedavisi devam etmektedir, Emniyet ve ilgili kamu kurumlarının bonzai satışı ve kullanımına ilişkin almayı düşündüğü ek tedbirler nelerdir?"

FOTOĞRAFLI