CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla hakkında fezleke hazırlanan bakanların fezlekelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilmesini ve meclis soruşturması açılmasını istedi. Yılmaz, "Adalet Bakanlığı bu fezlekeleri ve bakan kendi hakkında düzenlenen fezlekesini daha fazla alıkoyamaz. Esasen savcılar üzerinde baskı uyguladığı iddia edilen ve hakkında fezleke düzenlenen Adalet Bakanı istifa etmelidir" dedi.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, TBMM'de basın toplantısı düzenledi ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel yetkili mahkemelerin mutlak kaldırılması gerektiğini belirten Yılmaz, “Bunun yanında terör mahkemelerinin de kaldırılması gerekiyor. Bunlar özel mahkemelerdir. Doğal yargıçlık ilkesine aykırı mahkemelerdir. Mutlaka bu olağanüstü mahkemelerin kaldırılması doğal yargıç ilkesi çerçevesinde yargılamaların tarafsız ve bağımsız mahkemeler tarafından yapılması gerekirö dedi.

Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Türbülans gibi bir tartışmanın içindeyiz' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Yılmaz, "Bir ülkede hukuk güvenliği olmazsa, adalete güven olmazsa o ülkede türbülansın olması ve o ülkedeki bütün kaynakların ya da bütün kurumların çökmesi söz konusu olabilir. Biz böylesi bir şeyi asla istemiyoruz. En kısa zamanda bağımsız ve tarafsız bir yargının oluşması gerekiyor. Anayasa Değişikliği yapılması gerekiyor, HSYK'nın yeniden oluşturulması gerekiyor" dedi.