Emre BAYLAN/ANTALYA, () - CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, sandık güvenliğinin sağlanması için partisinin tüm hazırlıkları tamamladığını belirterek, “Talimat veriyoruz, 'Işıklar kapanırsa sandıkların üzerine oturun arkadaşlar' diyoruz. Hiç kimseye oyumuzu çaldırmayacağız" dedi.
Devrim Kök, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart'taki seçimlerin, yerel idarecilerin seçilmesinin dışında farklı bir tercihi de ortaya koyacağını söyledi. Kök, 30 Mart'ı 'karanlıkla aydınlığın seçimi' olarak değerlendirdiklerini belirterek, süreçte oluşan gerilimin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sürekli tırmandırıldığını savundu.
Tırmandırılan gerilimin Antalya'da CHP'nin seçim bürolarına yönelik sprey boyalı saldırıdan, Kepez'de adayları Erdal Öner'in seçim konvoyuna taşlı saldırıya kadar uzandığını, Döşemealtı'nda seçim çalışması yapan meclis üyesi adayı Eylem Çetin'in darp edildiğini belirten İl Başkanı Kök, “Bu tablolar bizim kentimizde demokratik bir yarışa yakışmıyor" dedi.
Saldırıların planlı ve programlı gerçekleştirildiğini öne süren Kök, “Antalya'da kirli siyaset yapıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Antalya CHP ile yoluna devam edecek. Hazırlıklarımızı tamamladık. Sandık başlarında asla oylarımızı çaldırmayacağız. Talimat veriyoruz, 'Işıklar kapanırsa sandıkların üzerine oturun arkadaşlar' diyoruz. Hiç kimseye oyumuzu çaldırmayacağız" dedi. CHP İl Başkanı Kök, konuşmasında Ak Parti'ye de sağduyu çağrısı yaptı.

EB(AAA) (FOTOĞRAFLI)