CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, iktidarın kıdem tazminatı konusunu tehdit aracı olarak kullandığını öne sürdü.
Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde partisinin ilçe başkanlığı tarafından yapılan eğilim yoklamasına gözlemci olarak katılan CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, kıdem tazminatı tartışmalarına değindi. Çelebi, "Bu yeni bir kadrolaşmadır. Kamuda ve özel sektörde belirli bir kıdem düzenine gelmiş vatandaşlarımız yaratılan tedirginlik nedeniyle istifalarını vermiş ve verme noktasına gelmiştir. Hükümet istifalar sonrasında boşalan kadrolara kendi adamlarını yerleştirecektir. Kıdem tazminatı konusu hükümetin devlet dairelerine kendi adamlarını yerleştirme, kadrolaşma projesidir" dedi.
Kıdem tazminatı konusunun bu haliyle kabul görmeyeceğini hükümetin de bildiğini dile getiren Çelebi, "Hükümetin elinde sürekli tehdit aracı olan kıdem tazminatı ısıtılıp ısıtılıp ülkenin gündemine getiriliyor. Taşeron uygulamasını yaygınlaştırmak, esnek çalışma modellerini etkili hale getirmek için hükümet kıdem tazminatını tehdit aracı olarak kullanıyor. Muhalefet partisi olarak bizler hak kaybı doğuracak hiçbir oluşumun içerisinde olmayacağız" diye konuştu.