KIRKLARELİ’nin Babaeski İlçesi’ne bağlı Büyükmandıra Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Çölgeçen, partisinin kendisini aday göstermemesi üzerine istifa ederek DSP’ye geçtiğini açıkladı.
Babaeski İlçesi’ne bağlı Büyükmandıra Beldesi’nde iki dönemdir belediye başkanı olan CHP’li Şükrü Çölgeçen, partisi tarafından 30 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmedi için istifa kararı aldığını açıkladı. Çölgeçen, “Gördüğüm lüzum üzerine CHP’den istifa ettim. Aileye karışmak için DSP’ye geldim. Büyükmandıra meclisi ve halkı ile birlikte DSP ailesine geldik. Hep beraber çalışarak DSP belediyesini Büyükmandıra da kazandıracağız. Son zamanlardan CHP’de ki milletvekillerinin tutumsuzluğu, tutarsızlığı ve yalan söylemeleri, iki ay önce milletvekillerine söyledim. Önümüzü açın. Eğer önümüz kapalı ise söyleyin ben istifa edeyim. Kendi çizgimi çizeyim. ‘Aman istifa etme’ diyerek bana yalan söylediler. Yalanları meydana çıktı” dedi.
Kırklareli Demokratik Sol Parti İl Başkanı Göksel Ölmez ise Çölgeçen’in adaylığını yarın resmi olarak açıklayacaklarını ifade etti.
AÜÜ(LK/)(FOTOĞRAFLI)