Emre BAYLAN/ANTALYA, () - ANTALYA'da, Büyükşehir Belediyesi'nin nevruz kutlamalarında Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, demir dövdü, ateşin üzerinden atladı, kurt ve örs üzerinde demir döven adam heykelini açtı. Başkan Akaydın, 'Kutlamalarda sergilediği ritüeller ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bozkurt selamı arasında bir yakınlık var mı?' sorusuna ise "Hemşehrilerim bozkurt selamı yaparlar, ben de espri olsun diye aynı hareketi yaparım" diye karşılık verdi.
Antalya'da Nevruz Bayramı, Büyükşehir Belediyesi ile Türk Ocakları Antalya Şubesi'nin birlikte düzenlediği etkinlikte kutlandı. Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ile eski bakanlar Abdülhaluk Çay ve Enis Öksüz'ün konuk olarak katıldığı Nevruz'da Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, demir dövdü, ateşin üzerinden atladı ve efsaneye göre Türklerin Ergenekon'dan çıkışını anlatan 'kurt ve örs üzerinde demir döven adam' heykelinin açılışını gerçekleştirdi.
Türk Ocakları Eski Genel Başkanı ve Antalya eski milletvekili 'Hamdullah Suphi Tanrıöver'in adını taşıyan parkta gerçekleştirilen Nevruz kutlamasında Başkan Akaydın, "Türk milleti olarak geçmişiyle, tarihiyle, kültürüyle yarattığı anıtlarla çok övünen bir milletin çocuklarıyız. Dünyanın da dört bir tarafında akrabalarımız var. Bununla ne kadar gururlansak azdır" dedi.
Bu kültürel birikimin yaşatılmak zorunda olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, Nevruz'un sadece baharın müjdecisi değil Türklerin Ergenekon'den çıkışının da günü olduğunu söyledi. Başkan Akaydın, "Ergenekon'u kötü işlerde kullananları da bu vesileyle kınıyorum. Bu Nevruz günü hem Türkiye ve Türki cumhuriyetlerde barışın ve sevginin müjdecisi olsun. Ama özellikle önümüzdeki hafta bekleyeceğimiz daha başka olayların da müjdecisi olsun diye Allah'ıma dua ediyorum" diye konuştu.
Gagavuzya Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Formuzal ise kutlamalara katılanlara "Kankardeşler" diye seslendi, "Uzak bir tarafta yaşıyoruz. Az varız, 160 bin ama biz de varız" dedi. Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Formuzal, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a devlet nişanı takdim etti.
Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nin Nevruz kutlamalarında konuşmaların ardından, Hamdullah Suphi Tanrıöver Parkı içinde örs üzerinde demir döven adam ve kurt heykelinin açılışı yapıldı. Açılışın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ve Cumhurbaşkanı Formuzal Nevruz ateşinin üzerinden atlarken ikili daha sonra demir dövdü.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, törenin ardından Nevruz kutlamalarında sergilenen ritüellerin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da yaptığı Bozkurt selamıyla ilişkili olup olmadığını yönündeki soruya cevap verdi. İkisi arasında bir ilişki olmadığını kaydeden Başkan Akaydın, "Ben de seçim otobüsünde giderken genellikle çocuk yaşta veya ilk gençlik yaşlarındaki hemşehrilerim bozkurt selamı yaparlar ben de espri olsun diye aynı hareketi yaparım" diye konuştu. Başkan Akaydın, bu sırada bozkurt selamı da verdi.
CHP'lilerin de 6 Ok'u göstermek için iki eliyle 6 rakamını göstererek selam verdiğini aktaran Başkan Akaydın, "Sevimlilik" dedi. Başkan Akaydın, şöyle konuştu:
"Ben milliyetçiliğimi kimseye bırakmam. Kim ne kadar milliyetçiyse ben de o kadar milliyetçiyim. Ergenekon Türk milletinin, Türk ırkının kutsalıdır. Ben bir CHP'li olarak ne Engenekonu'mu ne de Türk tarihini, ne ulusalcılığımı, milliyetçiliğimi kimsenin tekeline bırakmam. Bugünkü ritüellerden son derece memnunum. Bana bundan 5 sene önce 'Hocam sizin için de Ergenekoncu diyorlar' diyorlardı. Ben de ben 'Engenekoncuyum zaten' diyordum. Benim Ergenekonum bugün heykelini açtığım Ergenekon. Onlarını kirli kafalarındaki değil."

EB(SU/(BT) (FOTOĞRAFLI)