CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Türkiye’nin önünde 3 kritik seçim olduğunu vurgulayarak, "Bizler bu seçimde oylarımızı yükselteceğiz. Genel seçimlerde Kılıçdaroğlu’nu Başbakan, CHP’yi de iktidar yapacağız" dedi.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay partisinin Çorlu İlçe Başkanlığı Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programa katıldı. Belediye düğün salonundaki programa Balbay’ın yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili Emri Köprülü, Candan Yüceer ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile çok sayıda partili katıldı. Balbay, diğer tutuklu olan arkadaşlarının da özgür bırakılması halinde kendisini tam olarak özgür hissedeceğini ifade ederek şunları söyledi:
"Şu anda salona bakıyorum birçok kişi ayakta. Bizler salonlara sığmayacak katar büyüdük. Ama onlar ayakkabı kutularına sığacak kadar küçüldüler. Sizlerin varlığını bilmek ve sizler ile gönül gönüle olduğumuz bilmekti. Görüyorum ki şuanda bazılarınız gözyaşlarınızı tutamıyor ve hüzünleniyor. Artık hazırlanın bu gözyaşları artık zafer gözyaşları olacaktır. Bütün bunlardan önce sizlerle paylaşmak istediğim ben şuanda özgürüm. Ama, sizlerin içinden geçen de o dur ki özgürlüğüm ve özgürlüğümüz yarımdır. Sizlerin vicdanın da kabul görmemiş davalar nedeniyle şuanda hapiste bulunan tüm yurt severler serbest kaldığı gün, ben kendimi gerçek anlamda özgür hissedeceğim. Birgün bu salonda Tuncay Özkan’da, Fatih Hilmioğlu, Mehmet Ali Çelebioğlu’da konuşacak. Bugünlerin hazırlığı ve özlemi içerisindeyiz. Gün geliyor, devran dönüyor. Bu özgürlük kapısını sizler açtınız. Bu özgürlük kapısını genişleteceğiz."
'CHP İKTİDAR, KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN OLACAK'
Ergenekon davasında yeniden yargılamam tartışmalarının yapıldığını hatırlatan Balbay, "Şu anda halen 'Bu davalar yeniden görülmeli' diyenler var. Sanki bu davalar gerçekten davaymış da 'Tekrar bir baştan baksak mı?' diyen mantık var. Gerçekten dava olmadığını hele de bugün 17 Aralık sürecinden sonraki tartışmalar ile birlikte bu davaların aklı başındaki bir hukukçunun, biraz sağduyu sahibi hukukçunun gözden geçirmesiyle çözmesi gerektiğini sizler de biliyorsunuz. Önümüzde üç seçimlik bir maraton var. Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı ile genel seçimler. Bizler bu seçimde oylarımızı yükselteceğiz. Genel seçimlerde Kılıçdaroğlu’nu Başbakan, CHP’yi de iktidar yapacağız" dedi.
Yoğun ilgi gören CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, konuşmasının ardından partililerin getirdiği kitapları imzalayıp, ilçeden ayrıldı.