CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Belediye Başkan Adayı Ferda Çağlar Erkut’a destek vermek amacıyla geldiği memleketi Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde, "CHP’nin tek başına iktidara gelmesi durumunda halkın telefonlarını değil sözlerini dinleyeceğiz" dedi.
Nazilli İstasyon Meydanı’ndaki CHP İlçe Binası önünde partililere hitap eden Balbay partisinin 30 Mart’ta yerel iltidar, genel seçimlerde de tek başına iktidar olmayı hedeflediklerini belirtti. Halkla birlikte, ulusal değerlerine daha bağlı, daha zengin yeni bir Türkiye yaratacaklarını anlatan Balbay, partili bir kadının "Sabit, çalınmayan bir Türkiye istiyoruz" şeklinde seslenmesi üzerine, "Son dönemdeki yolsuzluk 87 milyar euro. Türk lirasıyla yaklaşık 3 katrilyon. Çalanlar belli. Biz Ankara’dan yönetilen bir Türkiye yaratacağız. Paraleli, üçgeni, dikdörtgeni, karesi ve geometrik şekilleri olmayan bir Türkiye yaratacağız. Bunun için de toplumda herkesin oyunu istiyoruz. Tek başına bir CHP iktidarı istiyoruz. CHP’nin tek başına iktidara gelmesi durumunda halkın telefonlarını değil sözlerini dinleyeceğiz" diye konuştu.
Mustafa Balbay konuşmasının ardından, Uzun Çarşı’yı dolaşarak CHP Nazilli Belediye Başkan Adayı Ferda Çağlar Erkut’a oy istedi. Nazilli CHP İlçe Başkanı Ali Çankır’ın Altıntaş Mahallesi’ndeki kebapçı dükkanının açılışına katılan Balbay, son tahliyeleri nasıl değerlendirdiğini soran bir gazeteciye, "Aslında yarı aklım hep orada. Gelecek özgürlük haberlerini bekliyorum. Ben her seferinde şunu söyledim. Toplum katında kabul görmeyen davalar nedeniyle içerde yatan tüm yurtseverler serbest kaldığı gün ben de özgür hissedeceğim kendimi" diye yanıt verdi. Mustafa Balbay daha sonra Aydın’a gitti.

MG(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)