ERGENEKON davasından tutuklu yargılanırken geçen ay tahliye olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 17 Aralık’taki 'yolsuzluk ve rüşvet operasyonu' ile ilgili, "Bu ülkenin gerçekten sosyal bir devlet olmasını düşünen insanlar meydanlara sığmayacak kadar büyüdüler ama onlar ayakkabı kutusuna sığacak kadar küçüldüler" dedi.
Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir’in Bayındır İlçesi’ni ziyaret etti. Baybay’a ziyareti sırasında CHP İzmir İl Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu eşlik etti. İlk ziyaret için ilçeye bağlı Arıkbaşı Köyü’ne yapan Balbay, çiçek seralarını gezip, köylülerin sorunlarını dinledi, ikram edilen gözlemelerden yedi. Daha sonra partisinin Bayındır İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Balbay, burada yoğun ilgi ile karşılandı. Bir süre dinlenen Balbay, daha sonra parti binası önünden Bayındırlılar’a seslendi.
Konuşmasına, "Sizlere belki çok yola baktırdım. Ancak hiçbir zaman yere baktırmadım" diyerek başlayan Balbay, "Yaşadığım acıları anlatmaya değil yeni bir Türkiye’yi nasıl kuracağımızı sizlerle paylaşmaya geldim. Yaptığınız meslek önünüze suç olarak koyulursa acı bir tablodur. Ben hapishanede kin ve nefret değil gelecek biriktirdim. Benim bütün söylemlerime 'Balbay, sen uzlaşma mı arıyorsun?' dediler. Ben hiçbir parti ile uzlaşma aramıyorum. Özümü koruyarak toplumun bütün kesimleri ile uzlaşma arıyorum. Bu memleketi daha güzel yapacağız. Sizin sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Süt fiyatlarının düşüklüğünden, hayvancılığın yaşadığı sorunlara kadar hepsinin farkındayım" dedi.
'ORTADA DEVLET BIRAKMAMIŞLAR'
Milletvekilliğine öyle 'kaldır parmak, indir parmak, maksat ihaleden pay koparmak' gibi bakmayacaklarını da belirten Balbay, şöyle devam etti:
"Milletvekilliğini, sizlerin arasında, sorunlarınızı Ankara’da duyuracak kişi olarak bakacağız. Bu ülkenin gerçekten sosyal bir devlet olmasını düşünen insanlar meydanlara sığmayacak kadar büyüdüler ama onlar ayakkabı kutusuna sığacak kadar küçüldüler. Yolsuzluk artık ayakkabı kutusundan çıkıp çizmeyi aşmışsa vatandaş der ki 'Artık bu iktidarı değiştirmek lazım.' Bu ülkede yıllarca 'derin devlet var, sığ devlet var' tartışmaları yapıldı ama şu an da görüyoruz ki herkes paralel devlet icat etmiş. Ortada devlet bırakmamışlar, devlet kurumu bırakmamışlar. Bunun devamında ortada yargı bırakmadılar. Bu topraklarda çılgın Türkler, yılgın Türkler’den çoktur. Yeniden bu devleti hak ettiği yere getireceğiz. Devlet kurumlarının eski saygınlığını kazanmalarını sağlayacağız."
Balbay, daha sonra Tire’ye gitmek üzere ilçeden ayrıldı.